lauantai 30. elokuuta 2014

Fiiliksiä-5 kk


Rauhallinen lauantai-ilta kotona ja päivän ensimmäisen ruokailun aika kera punaviinin. Tämä kuvaa hyvin tämänhetkistä elämääni. Monesti päivät ja viikot vain vyöryvät päälle ja ohi, eikä välissä ehdi edes syömään. Toisaalta myös viineistä, juustoista ja hyvästä ruuasta nauttiminen säännöllisin aikavälein, etenkin viikonloppusin, rentouttaa hyvin kiireisten viikkojen jälkeen.

Elokuussa oli n.k. kesälomakuukausi, mutta vietin tänä vuonna vain 1,5 viikkoa kesälomaa. Tällainen loma on melko normaali Sveitsissä, usein lomapäiviä säästetään myös loppuvuodelle vietettäväksi. Bernin koti tuntuu koko ajan enemmän kodilta, ja Suomen loman aikana minulla oli ensimmäistä kertaa koti-ikävä Berniin. Tuntui hienolta olla taas takaisin Bernissä Suomen reissun jälkeen, vaikkakin oli haikeaa jättää oma pitkäaikainen asunto lopullisesti taakse.

Nyt on kuitenkin vahvasti sellainen fiilis että tulen viihtymään Sveitsissä hyvin. Myös saksan kieli sujuu paremmin koko ajan ja syksyllä alkava kielikurssi edesauttaa toivottavasti tätä asiaa entisestään.

Plussat ja Miinukset

+ Kieli- ehkä vielä opin ymmärtämään mitä ympärilläni puhutaan
+ Sosiaaliset piirit- tuntuu siltä että kavereita löytyy sittenkin

- Sakot- tässä kuussa olen maksanut ylinopeussakkoja ainakin 4 kpl ja päälle väärällä ratikkalipulla matkustamisesta 100 CHF:n sakot. Mutta maassa maan tavalla- Sveitsissä se tarkoittaa että säännöt ovat sääntöjä ja niitä ei ole tarkoitettu rikottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti