keskiviikko 6. elokuuta 2014

Ghent









Toinen pysähdys matkalla Suomeen oli Ghent Belgiassa. Ghent oli minulle uusi tuttavuus, ja olin kuullut siitä etukäteen pelkkää hyvää. Ghent on Belgian kolmanneksi suurin kaupunki Brysselin ja Antwerpenin jälkeen. Saapuminen Ghentiin olikin todella tuskaista kun sisäänajoväylä oli suljettu ja liikenne ohjattiin pienille sivukaduille. Keski-Euroopan tiheästi asutuilla alueilla ruuhkat voivat olla todella pahoja, ja vaikka nyt onkin lomakausi ja liikennettä on normaalia vähemmän, niin jouduin kuitenkin odottamaan n. 1,5 tuntia ennen kuin pääsin kaupunkiin sisään.

Kaupungin keskustassa on suuri kävelykatualue, mikä sinänsä on kiva. Mutta jos hotelli ja konferenssi sijaitsevat keskellä tätä aluetta ja tavaraa on autossa paljon, tämä ei tietenkään ollut mikään ihannetilanne. Kiertelin kävelykatualuetta noin tunnin ajan saaden turisteilta vihaisia katseita jonka jälkeen päädyin lopulta johonkin sattumanvaraiseen pysäköintihalliin.

Astuin ulos autosta ja totesin että kännykästä on akku loppu enkä tiedä yhtään missä olen tai missä konferenssi on johon olen menossa. Ei muuta kuin messukamat selkään ja kiertelemään hikisenä kaupungin keskustaa. Lopulta löysin kartan josta pystyin paikallistamaan itseni ja messupaikan sijainnin. Saavuin paikalle pari tuntia myöhässä, hikisenä, väsyneenä ja todella turhautuneena. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, kävin hotellilla suihkussa ja tulin takaisin messuille jossa oli juuri alkanut viinitarjoilu!

Ghent on täynnä vanhoja rakennuksia ja olikin Euroopan toiseksi suurin kaupunki Pariisin jälkeen 1000-luvun alussa. Täällä olisi riittänyt kuvattavaa ja nähtävää pariksi päiväksi. Nyt aika meni valitettavasti lähinnä työnteon merkeissä, mutta ehkä vielä palaan tänne joku kerta takaisin lomailemaan!

Vinkki! Jos suunnittelet matkaa Ghentiin, käy myös lähellä sijaitsevassa Brugge:ssa, erittäin hieno vanha kaupunki!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti