maanantai 26. toukokuuta 2014

Bern lentokenttä



Tänään tuli testattua Bernin oma lentokenttä kun lähdin Amsterdamiin. Se sijaitsee vain vajaat 10 km:n päässä kotoa, joten kentälle pääsee alle kymmenessä minuutissa. Pysäköinti on halpaa, n. 35 €/viikko. Koska kenttä on todella pieni siellä ei tarvitse olla kuin korkeintaan puoli tuntia ennen lähtöä, sitä ennen turvatarkastus ei ole edes auki.

Tältä kentältä pääsee useaan Etelä-Euroopan lomakohteeseen, esim. Kroatiaan, Italiaan ja Espanjaan. Lisäksi paikallinen SkyWork Airlines lentää Euroopan suurimpiin kaupunkeihin, tosin ei Pohjoismaihin. Tulen tästä lähtien aina lentämään näillä kivoilla potkurikoneilla kun vain on mahdollista. Ajansäästö verrattuna suuriin lentokenttiin on sen verran suuri, ja lisäksi pidän näiden pienien lentokenttien välittömästä ilmapiiristä. Turvatarkastusjonossa taisin olla ainoa joka osasi ilman avustusta laittaa nesteet ja tietokoneet erikseen hihnalle. Muille matkustajille turvatarkastaja laittoi ne esiin.

Illaksi ehdin vielä Oldenburgiin Saksan puolelle nauttimaan lasillisen Rieslingiä, zum Gesundheit!

2 kommenttia:

  1. alltså du är nog spritt språngande galen om du tänker fara med hemska propellerplan, svimmar av blotta tanken! :D Zum Gesundheit och kram från plötsligt iskalla Finland

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bra gick det, ännu vid liv :) Skall snart hoppa pa ett likadant plan igen :)

      Poista