sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Saksan kaupoissa







Sveitsissä kaikki on kalliimpaa kuin rajan takana Saksassa, ja sen vuoksi aika moni käy ostoksilla rajan takana. Lisäksi Saksasta saa ostaa verovapaana, koska Sveitsi ei kuulu EU:n. Työkaverini kertoi että sama saippua jota hän ostaa Sveitsissä 6 €:lla maksaa Saksassa vain pari euroa, joten noin tunnin ajomatka rajalle todella kannattaa jos haluaa säästää.

Tällä viikolla teimme ensimmäisen retken autolla Saksaan ostoksille täällä vierailevan veljeni perheen kanssa. Minun ei oikeastaan pitänyt ostaa mitään muuta kuin ruokaa, mutta yllättäen mukaan tarttui pari muutakin tavaraa, esim. alimmassa kuvassa näkyvä Samsoniten matkalaukku.

Jos haluaa lähteä Bernistä ostoksille, niin voin suositella Freiburg im Breisgau kaupunkia, josta myös yllä olevat kuvat ovat. Sieltä löytyi paljon vaatekauppoja ja tavarataloja. Lisäksi kävimme Lörrach:ssa sijaitsevassa Hieferissä, joka on ihan rajan luona oleva iso ruokakauppa. Täällä tulemme varmasti käymään ruokaostoksilla kerran kuussa.

Kirjoitan myöhemmin tuosta verovaapaana ostamisesta, se prosessi jäi nyt vielä hieman arvoitukseksi. Otimme kyllä verolappuset mukaan kassalta ja kävimme rajalla ottamassa niihin pari leimaa, mutta miten ne rahat sitten varsinaisesti tulevat tilille jäi vielä epävarmaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti