sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Lounas Murtenissa






Sunnuntai on täällä vähän erilainen päivä kuin Suomessa. Yleensä ollaan sunnuntaisin käyty ostoksilla, mutta täällä kaikki kaupat ovat rautatieaseman ruokakauppaa lukuunottamatta kiinni. Sveitsiläiset ottavatkin sunnuntait aika rauhalliseti, tapaavat ystäviään ja sukulaisiaan, syövät pitkän lounaan viineineen ja käyvät ulkoilemassa.

Me päätimme lähteä ajelemaan ja tutkimaan Bernin ympäristöä. Lähdimme läntisille järvialueille, ja pysähdyimme Murtenin keskiaikaisessa kylässä n. 20 km:n päässä Bernistä. Sveitsissä moni kaupunki ja kylä on hyvin säilynyt koska sotia ei ole ollut hyvin pitkään aikaan. Tämäkin kylä oli todella hyvin säilynyt kaupunkia ympäröivää muuria myöten.

Murtenissa oli mukava viettää pari tuntia, kävellä kapeita kujia pitkin ja tutkia turistimyymälöiden valikoimaa kuitenkaan ostamatta mitään :) Hinnat ovat aika suolaiset heti kun ollaan turisteille tarkoitetuissa kaupoissa. Lounastimme Steakhousissa, aivan taivaallista irlantilaista Black Angus pihviä. En tiedä mikä siinä irlantilaisessa lihassa oikein on, mutta se on osoittautunut todella hyväksi valinnaksi aina.

Vähän haikea päivä muuten, koska äitienpäivää olisi tietenkin ollut mukava viettää kotona oman äidin kanssa. Mutta siitä huolimatta, hyvää äitienpäivää kaikille huippuäideille, erityisesti omalleni!!

3 kommenttia:

  1. ouch! kör nu försiktigt speciellt när du är trött!! Hoppas du hinner se dig runt lite i America :) Och ät några goda bagels för min del också! Kramelikram! E.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo, skall nog vara försiktig med körandet! Har nästa vecka igen ett par langa bilturer framför mig, men som tur dagstid! Kramar dit ocksa, ha ett skönt veckoslut!!

      Poista
  2. uups kom på fel ställe min post... :)

    VastaaPoista