tiistai 20. toukokuuta 2014

Chicago - The Windy City



























Viikonloppu Chicagossa on nyt takanapäin. Olin Chicagossa ensimmäistä kertaa, mutta toivottavasti se ei jäänyt viimeiseksi. Oli jopa hieman haikeata jättää kaupunki taakse ja hypätä taas auton rattiin aamulla. Yleensä en viihdy kovin hyvin suurkaupungeissa yksin, mutta Chicago oli tässä mielessä poikkeus. Jos siis joudut viettämään yksin viikonlopun työmatkan takia jossain kaupungissa, niin suosittelen Chicagoa!

Mitä Chicagossa sitten voi tehdä? Magnificent Mile -katu tarjoaa shoppailua niin kauan kuin rahat ja kukkaro sen kestävät. Kaikki designliikkeet ovat täällä, mutta myös halvemmat ketjut kuten H&M ja isot tavaratalot esim. Macy's. Hintatason ollessa huomattavasti matalampi kuin Sveitsissä, niin kulutin jonkun verran aikaa ja myös rahaa täällä.

Seuraavaksi voi lähteä jokiristeilylle, otin Architecture Cruise:n, jota voin lämpimästi suositella. Opas kertoo Chicagon historiasta ja siihen liittyvästä arkkitehtuurista, modernista, post-modernista ja mitä näitä nyt olikaan. Hinta 35 USD ja kesto 70 min.

Millennium Parkista löytyy kuvassakin oleva "Bean", eli iso peili-papu josta voi kuvailla kaupunkia tai itseään. Siellä kaikenmaailman turistit ihkuvat onneissaan "Selfie". En sitten ottanut itsestäni sellaista kuitenkaan. Millennium Parkissa on myös Art Institute of Chicago, sinne en tällä kertaa ehtinyt vaikka suunnitelmissa olikin.

Lopuksi vielä auringonlaskua ihailemaan 360 Chicago torniin. Valitsin tämän Sears Towerin sijasta, koska sitä kehui jokiristeilyn opas sekä Tripadvisor. Ja kyllähän näköalat olivat pettämättömät.

Kaiken kaikkiaan mukavan kompakti kaupunki. En käyttänyt julkisia tai autoa kertaakaan, vaan kävelin kaikkialle. Tästä kaupungista löytyy nähtävyyksiä, kulttuuria, shoppailua, hyvää ruokaa, rantaa, joki, järvi..kaikkea mitä voi toivoa.

Nyt matka jatkuu ja edessä on vielä Wisconsin ja Michigan! Sitten onkin mukavasti viiden osavaltion roadtrip pulkassa.


4 kommenttia:

  1. Wau ser fint ut! Säkert varit roligt! Vitsi du får bra inblick i olika jenkki-städer! När du kommit hem från resan måste du sen göra ett shopping-fynd inlägg! Kramis,
    E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo, skall göra ett shopping inlägg, absolut!! Kramar till Finland!

      Poista
  2. jo, absolut! instämmer med Erika :)
    trevlig fortsatt roadtripp!!!
    kram

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Javisst, shoppinginlägg pa kommande, stay tuned :) Kramar dit!

      Poista