perjantai 2. maaliskuuta 2018

Pitkä ja kylmä talvi


Tänä vuonna kylmä ilma on vyörynyt idästä Eurooppaan, yltäen aina etelä-Ranskaan asti. Olen kuullut kertomuksia Montpellierin toimistoltamme, jossa matkaajat ovat jääneet jumiin lumikaaoksen vuoksi. Suomessa lämpötilat ovat pudonneet -20 asteeseen.

Bernissä on myös ollut kylmä, jopa -15 astetta öisin. Päivisin lämpötila on ollut -10 astetta kylmimmillään. Olen jollain tavalla odottanut kevättä tänä vuonna, talvi on alkanut tuntumaan pitkältä, ehkä myös sen vuoksi että laskettelureissuja ei ole ollut niin paljon. Talveen tarvitsee aina piristystä. Totta kai matkat ovat auttaneet ja aurinkoterapia aina väliin on tehnyt hyvää. Ehkä tämä on myös hyvä esimerkki että ei pitäisi odottaa liikaa tulevasta. Olen verrannut tätä vuotta viime vuoteen, jolloin meillä Bernissä oli jo helmikuun puolivälissä todella lämpimiä päiviä, ja tähän vuodenaikaan aurinko jo paistoi ja lämpötilat olivat 15 astetta plussan puolella. Olin ajatellut että kunhan maaliskuulle päästään, niin johan alkaa kevätsäät hellimään. Maaliskuun ensimmäinen päivä näytti tältä Bernissä. Lunta tuli oikein kunnolla, sulkien Geneven lentokentän kokonaan. Lämpötilat olivat -8 astetta. Koko neljän vuoden aikana jolloin olen asunut Bernissä en muista että olisi ollut näin kylmä kertaakaan aikaisemmin.

Kaikesta kylmyydestä ja lumesta huolimatta pikkulinnut laulavat. Päivät ovat selkeästi pidempiä kuin aikaisemmin ja valoisaa on vielä 18:30 illalla. Aurinko on korkeammalla ja lämmittää mukavasti. Ilmassa on kevättä. Se tulee aikanaan, turha sitä on odotella. Nyt pitää nauttia näistä kylmistä lumisista päivistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti