torstai 22. maaliskuuta 2018

Jungfraussa n.k. keväthangilla













Tänä vuonna kevät antaa odottaa tuloaan. Vaikka Bernissä lämpötilat nousevatkin satunnaisesti yli 10 asteen, ja auringossa tuntuu jo aika keväiseltä, sattuu myös näitä kylmempiä päiviä. Niin kuin esimerkiksi tänään, jolloin aamulämpötila oli jopa -6 astetta.

Vietimme pitkän viikonlopun ystävien kanssa Jungfraun alueella, majoittuen Grindelwaldiin. Nina ja Henu, vanhat ystäväni Suomesta, tulivat perjantaina ensin Berniin, josta jatkoimme sitten lauantaina Grindelwaldiin. Odotuksissa oli aurinkoiset keväthanget, mutta niin kuin usein olen aikaisemminkin ajatellut, ei odotuksien varassa kannata elää.

Säät olivat vaihtelevan sumuiset viikonlopun ajan, välillä näkyvyys oli lähellä nollaa, niin kuin viimeisimmistä kuvasta näkyy. Ei ollut tietoa missä rinne loppuu ja taivas alkaa. Huonoista keleistä huolimatta olimme rinteessä neljänä päivänä, siis jokaisena päivänä mitä Grindelwaldissa tuli vietettyä. Laskimme ensimmäisen päivän Firstissä, toisen Grindelwaldissa, kolmannen Schilthornissa ja viimeisenä päivänä vielä Grindelwaldissa. Luntaa oli paljon ja kaikki rinteet olivat auki. Tosin niitä hienoja alppimaisemia ei juuri näkynyt, varsinkin Schilthornissa harmitti kun upeat maisemat olivat sumussa. Mutta säille ei voi mitään, joskus se vaan on tätä.

Majoituksen varasimme Airbnb:n kautta, ja olimme todella tyytyväisiä huoneistoon. Kaikki toimi hyvin ja keittiöstä löytyi jopa raclette pannu jota käytimme muutamana iltana. Voin jälleen todeta että normaaleja hotelleja ei kannata edes harkita lomalle.

Säistä huolimatta loma on aina loma. Oli ihanaa viettää aikaa ystävien seurassa ja nauttia raittiista ulkoilmasta. Takaisin töihin ei tällä kertaa tehnyt mieli palata ollenkaan, sillä työpaineet painavat päälle näin kvartaalin lopussa. Onneksi pääsiäiseen ei ole enää kuin viikko aikaa ja seuraava pitkä viikonloppu on jo oven takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti