keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Andermattissa päiväreissulla







Tänä vuonna on tullut laskettua harmillisen vähän lukuisten työmatkojen vuoksi. Tammi-helmikuun ajan olin melkein kokonaan poissa, ja nyt maaliskuussa kelit eivät ole suosineet. Siksi lähdin vielä viime viikonloppuna Iston ja Rogierin mukana Andermattiin laskemaan, vaikkakin pelkästään päiväreissulle. Työviikko painaa päälle ja sunnuntai oli pakko pyhittää muihin järjestelyihin jotta viikosta tulisi edes jotain. Taas alkaa olemaan sellainen olo että otan äkkilähdön etelään.

Onneksi Andermattissa paistoi aurinko ja rinteet olivat huippukunnossa. Ylärinteillä oli vielä kylmä, varsinkin kun olin laittanut kevätlaskuvaatteet päälle. En vain voinut uskoa että rinteissä olisi kylmä kun Bernissä lämpötila on päivisin jo noin 15 astetta. Lämmittelemään onneksi aina pääsee, ja Andermattin rinteet vaativatkin lepotaukoja säännöllisin väliajoin.

Me otimme hissin ylös Gemsstockille, koska Rogier on kova laskemaan offareita, ja Gemsstockin alue on kuuluisa hyvistä offaririnteistä. Ylös vievään kabiiniin oli jonkun verran jonoa, mutta ylös päästyämme ei muissa alueen kahdessa hississä ollut ollenkaan jonoja. Toinen kabiini vei vielä ihan huipulle, 3000 metriin. Maisemat olivat upeat, mutta kylmyyden takia kävimme ylhäällä vain kerran. Alas tuli sekä yksi todella hyvä punainen rinne, että kaksi mustaa ja päälle vielä lukuisat offarit.

Andermatt - Plussat ja Miinukset

+ Todella hyvät rinteet, parhaimpia mitä olen laskenut
+ Monipuolinen alue, rinteitä löytyy sekä kokeneille laskijoille että aloittelijoille
+ Hissit lähtevät suoraan kylästä
+ Ei hissijonoja
+ Upeat maisemat

- Alue saattaa käydä liian pieneksi esim. viikon reissulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti