keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Katse uuteen vuoteen 2017


2017! En voi uskoa että kohta on kulunut 20 vuotta siitä kun huusimme Millennium! Rukan yössä. Tänä vuonna täytän 37 vuotta,  40 vuoden rajapyykki lähenee pikku hiljaa. Olen miettinyt paljon aikuistumista ja myös vanhenemista viime päivinä näin uuden vuoden kunniaksi. Tunnen itseni aikuisemmaksi jollain tavalla, joka on myös tuonut mukana rauhallisuutta kaikkeen mitä teen. En ehkä ota asioita enää niin vakavasti, enkä ennen kaikkea tuomitse itseäni niin helposti kuin aikaisemmin. Ehkä se on sitä itsensä hyväksymistä.

Vuosi vaihtui meillä rauhallisissa merkeissä. Isto on kärsinyt influenssasta, ja peruimme sen vuoksi illallisen kaupungilla ja Las Vegas bileet. Saimme onneksi Las Vegas liput myytyä kahdelle innokkaalle nuorelle miehelle. En edes avannut kuohuviinipulloa illalla, vaikka se kyllä oli suunnitelmissa. Jotenkin ei vain tuntunut siltä. Eikä sitä juomista silloin pidä harrastaa kun siihen ei ole mielenkiintoa, kyllä niitä tilaisuuksia sitten taas vuoden mittaan varmasti tulee jolloin kuohari maistuu.

Uudenvuoden päivänä kävimme kävelyllä keskustassa. Sää oli mitä aurinkoisin, niin kuin Bernissä on viime viikkoina, ellei jopa kuukausina, ollut. Kävimme rautatieaseman kaupassa, koska se on ainut joka on auki pyhäpäivinä. Mietin uudenvuoden lupauksia ja päätin etten tänä vuonna tee yhtäkään. En muutenkaan aseta mitään vaatimuksia tai toiveita tälle vuodelle. Pikemminkin odotan mielenkiinnolla mitä se tuo tullessaan.

Täällä Bernissä tammikuun toinen päivä on myös pyhäpäivä, silloin juhlitaan St. Berchtoldin päivää. Tällöin yleensä tavataan ystäviä ja vaihdetaan kuulumisia ja uuden vuoden toiveita. Syödään ja juodaan hyvin. Minulle tämä tarkoitti kolmen päivän viikonloppua. Koska olimme vihdoinkin vain kotona, päätin tehdä suursiivouksen kotona. Halusin käydä läpi kaikki kaapit ja laatikot, heittää pois käyttämättömiä tavaroita ja vanhoja ruokapurkkeja, tehdä tilaa uudelle vuodelle kotona. Siivosin kolme päivää lähes taukoamatta. Löysin siivoamisesta pitkästä aikaa iloa, kuuntelin musiikkia samalla kun valitsin parhaan pesuaineen kullekin pinnalle. Siivoaminen on rentouttavaa ja palkitsevaa, suosittelen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti