sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Sörenbergissä puoleen hintaan











Vaikka aamulla hieman väsytti pitkän matkan ja aika-eron jälkeen, päätimme kuitenkin paeta Bernin sumuverhoa vuorille. Pilvikerros on leijaillut Bernin yllä koko viikon, muistan hyvin tämän ilmien jo edellisiltä vuosilta myös. Ei tarvitse ajaa kuin 10-20 km Bernistä poispäin niin johan näkyy sinistä taivasta.

Olimme ostaneet netistä kauden alussa laskettelulippuja puoleen hintaan kampanja-alennuksesta. Yksi näistä paikoista oli Unescon suojelemalla Entlebuchin alueella sijaitseva Sörenberg. Sörenbergiin oli noin 1 h 15 min:n matka Bernistä läpi Emmentalin. Reitti kulkee läpi pikkukylien ja oli näin sunnuntai-aamuna todella hieno lumisine maisemineen.

Sörenbergin vaativammat rinteet olivat kokonaan kiinni, todennäköisesti tuulen vuoksi. Laskimme siis koko päivän sinisiä ja punaisia rinteitä, lähinnä lapsiperheiden joukossa. Keli oli kuitenkin mitä hienoin, pakkasta oli pari astetta ja aurinko lämmitti jo terassilla niin hyvin että pärjäsi ilman takkia. Väkeä riitti rinteissä hyvän kelin vuoksi, ja saimme jonotella totuttua enemmän hissijonoissa. Hisseistä yksi oli tuolihissi, yksi kabiini ja loput ankkurihissejä. Ankkurihissit ovat yleensä vähissä Alpeilla mutta näissä pienemmissä paikoissa niitä riittää.

Sörenberg oli ihan mukava päiväreissukohde, mutta en välttämättä lähtisi tänne uudestaan ilman lapsia tai laskettelun aloittelevaa vierasta. Päivälipun hinnaksi tuli meidän kohdalla vain 25 chf, joten sen verran voi tästä huvista kuitenkin hyvin maksaa.

Rinteissä oli tänään mukavan lämmin, mutta jotenkin se viima kuitenkin aina pääsee luihin asti ja kotiin tullessamme olin ihan jäässä. Aamulla oli hieman flunssainen olo, joten päätin ottaa pitkän lämpimän kylvyn. Paras hoito olisi tietenkin ollut sauna, mutta sitä yleellisyyttä ei meillä täällä Sveitsissä ole. Päälle vielä punaviiniä ja raclettea, ja johan olo parantui.

Sörenberg-Plussat ja Miinukset

+ Rinteet normaalia matalammalla, jonka vuoksi mukavia metsärinteitä
+ Laskettelu myös tuulisella kelillä tai lumisateessa mahdollista
+ Paljon sinisiä loivia rinteitä aloittelijoille
+ Lapsiystävällinen
+ Edullinen
+ Hyvät rinneravintolat

- Haasteita ainoastaan erikseen olevilla korkeammilla rinteillä
- Huono hissikapasiteetti
- Lyhyet rinteet
- Melko vähän rinteitä muihin kohteisiin verrattuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti