lauantai 21. tammikuuta 2017

Luminen viikko Mainessa







Vuoden ensimmäinen työmatka suuntautui hyvin tuttuun Maine:een jenkeissä. Luvassa oli viikko kokouksia sekä hotellilla että toimistolla. En erityisesti odottanut tätä matkaa, mutta olin kuitenkin iloinen kun pääsin pitkästä aikaa reissun päälle. Jokin kai siinä on joka jaksaa kiehtoa vuosi vuoden jälkeen. Olisi vaikea jäädä toimistolle Berniin pysyvästi, nämä reissut ovat ne jotka pitävät työni mielenkiintoisena.

Valitettavasti en tällä kertaa ehtinyt nähdä tai tehdä mitään erikoista. Tosin talvi ei ole muutenkaan parasta aikaa pohjoisessa. Heräilin aamulla ennen viittä, suuntasin hotellin kuntosalille, josta jatkoin aamupalalle. Tämän jälkeen oli kokousta puoli kahdeksasta kuuteen, jonka jälkeen kävimme illallisella. Illalliset loppuvat usein jo kahdeksan aikaan jenkeissä, joten pääsin yleensä nukkumaan jo yhdeksältä. Tällainen aikainen rytmi auttaa merkittävästi sopeutuessa takaisin omaan aikavyöhykkeeseen.

Viikon aikana Portland sai melkoisen määrän lunta, n. 10 cm. Oli mielenkiintoista seurata lumimyrskyn uutisointia. Edellisenä päivänä teiden varsissa välkkyivät kyltit jotka varoittivat tulevasta lumimyrskystä. Lumentulon aluettua, useimmat koulut suljettiin tai aloitusta myöhästettiin vähintään parilla tunnilla. Uutiset seurasivat reaaliajassa lumitilannetta ja varoittivat jatkuvasti autoilijoita runsaasta lumentulosta.

Kaikki tämä tuntui liioittelulta verrattuna Suomen olosuhteisiin. En muista että kouluja olisi ikinä suljettu lumentulon vuoksi. Ymmärtäisin ehkä jos kyseessä olisi jokin etelävaltio, mutta Maine:ssa lumentulo on aivan normaalia.

Merenelävät veivät jälleen voiton, ja illastin sekä Street & Co että Scales ravintoloissa, jotka molemmat tarjoavat erinomaista kalaa ja muita mereneläviä. Näitä on todella ikävä Sveitsissä.

Tätä kirjoittaessani istun lentokentällä odottamassa paluulentoa. Pääsin onneksi työkaverin kanssa lounge:een, koska joudun odottamaan kentällä jopa 6 tuntia lennon ollessa myöhässä. Näinä hetkinä sitä toivoisi että aikakone olisi keksitty ja voisin siirtyä suoraan aikaan jolloin kaivan avaimia taskusta ja avaan kotioven. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti