keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Vastoinkäymisiä Italiassa


Lähdin tänään huonosti alkaneelle Italian työmatkalle. Alunperin ei huvittanut lähteä laisinkaan, vaikka kohde näyttää hienolta kuvissa ja seura on niin hyvää kuin työmatkoilla nyt voi olla. Silti olisin niin mieluusti jäänyt vain kotiin ottamaan iisisti.

Lentokentälle päästyäni ihmettelin miksi en voi valita istumapaikkaa koneeseen. Tulostin boarding cardin ja siinä luki että lippu on standby lippu. Siis standby! En voinut uskoa silmiäni, olin varannut tällaisen lipun vahingossa työpaikan varausjärjestelmän kautta. Se ehdottaa aina halvinta mahdollista lipputyyppiä, ja tottakai standby on kaikkein halvin.

Menin siis portille odottamaan ja jännittämään pääsenkö ollenkaan lennolle. Koneen ollessa täysi en pääsisi mukaan ollenkaan. Onneksi tällä kertaa kuitenkin pääsin koneeseen muutaman muun yhtä hämillään olevan matkustajan kanssa.

Roomaan päästyäni minun oli tarkoitus vuokrata auto. En ollut niin innoissani edessä olevasta ajomatkasta, noin 2 tuntia yksin pimeässä tuntemattomalla Italian tiellä. Menin kuitenkin normaalisti autonvuokrauspisteeseen ja kaivelin ajokorttia esille. No, ylläri, se olikin jäänyt kotiin. En siis voinut vuokrata autoa. Tarkistin vielä nopeasti juna-aikataulut, eikä itärannikolle ollut illalla enää Roomasta junia.

Otin siis kentältä junan Rooman keskustaan. Ajattelin ettei nyt ole muuta tehtävissä kuin jäädä yöksi johonkin ja miettiä junavaihtoehtoja aamulla uudestaan. Katsoin booking.comista sopivan hotellin ja raahasin matkalaukkuni siihen. Respasta kyseltiin haluanko deluxe vain standard huoneen ja haluanko nähdä huoneen ensin jne. Siinä hetken rupateltuani mukavia, hotelli saikin ilmoituksen että kaikki huoneet on varattu booking.comin kautta, eikä vapaita huoneita enää ole.

Selailin siis uudestaan huoneita ja varasin oman huoneen viereisestä hotellista. Kun saavuin siihen minulle kerrottiin että varaus näkyy vasta 20 minuutin kuluttua. Odottelin jälleen, ja kun vihdoin sain hotellihuoneen olin niin väsynyt tästä kaikesta että menin hotellin aulaan syömään keskellä Roomaa.

Että tällaista tällä kertaa, ehkä huomenna olisi parempi päivä.

2 kommenttia:

  1. Moi Martina, kivoja postauksia kuvineen ja reissusattumuksineen. 3 vkon päästä tsekkaan itse Madridin, sun yhden postauksen ja serkkuni innoittamana.
    Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Reissaavalle sattuu yhtä sun toista..Mukavaa Madridin matkaa!!

      Poista