lauantai 12. syyskuuta 2015

Kapkaupunki










Parin päivän Pretoriassa oleilun jälkeen suuntasimme kohti Kapkaupunkia Etelä-Afrikassa. Kapkaupunkiin on parin tunnin lento Johannesburgista, se antaa hieman perspektiiviä siihen kuinka suuresta maasta on kyse. Meillä oli aamulento, joten lähdimme kentälle jo neljän maissa aamuyöstä. Nämä aamulennot ovat aivan kauheita minulle, en vain herää ollenkaan päivän aikana, vaan kuljen jonkinlaisessa koomassa koko päivän. Tämä ei tietenkään ole kovin hyvä kun on asiakkaiden kanssa tekemisissä.

Muut päivät kuluivat pääasiassa konferenssissa ja tapaamisissa, mutta iltasella ja perjantaina iltapäivällä ehdimme kuitenkin nähdä Kapkaupunkia ja sen ympäristöä. Table Mountain jäi tällä kertaa välistä, niin kuin myös Kapkaupunkia ympäröivät viinitarhat. Toisaalta, Sveitsi on täynnä vuoria ja viinitarhoja. Halusin mielummin nähdä jotain mitä ei ole Sveitsissä, tai muuallakaan Euroopassa: pingviinit!

Ajelimme perjantaina konferenssin jälkeen kauheassa ruuhkassa kolme tuntia pingviinien luokse. Mutta oli se sen arvoista, pingviinit ovat leijonanpentujen jälkeen ehkä söpöin eläin jonka tiedän. Täällä Betty's Bay:ssä niillä on oma suojelualueensa, jossa ne pääsevät mereen kalastamaan ja rannalle pesimään. Vesi on täällä niin kirkasta että rannalta on mukava seurata kuinka nopeasti ne uivat meressä. Kävely kuivalla maalla on sitten vähän hitaampaa.

Rannikkoseutu on todella hienoa, ja rantoja pitkin kulkee hieno ajotie aina 700 km:n päässä olevaan Port Elisabethiin asti. Jos olisin täällä lomalla, ottaisin vuokra-auton alle ja ajelisin sinne. Matkan varrella voi pysähtyä yöpymään pieniin rannikkokyliin ja nauttia merestä.

Meri on täällä erilainen kuin missään muualla missä olen ollut. Se on jopa kesäaikaan niin kylmää ettei siinä voi uida. Lisäksi aallokko on aina kovaa. Cape Pointissa merenkäynti on erityisen kovaa, täällä Atlantin kylmä virtaus ja Intian valtameren lämmin virtaus kohtaavat. Rannikko on täynnä ristejä, todennäköisesti hukkuneiden muistoksi.

Tänään kohti kotia jälleen. Pitkä yö lentokoneessa luvassa, sunnuntai menee nukkuessa kotona ja maanantaina on jälleen uusi työpäivä. Erillinen postaus vielä tulossa mielenkiintoisista havainnoista Etelä-Afrikassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti