sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Epäonnea Italiassa osa 2






Huonosti alkanut Italian matka ei valitettavasti osoittanut mitään parantumisen merkkejä koko matkan aikana. Pääsin lopulta Roomasta eteenpäin itärannikolle Pescaran kaupunkiin bussilla. Bussimatka oli minulle iloinen yllätys. Prontobusin kyydissä matka sujui mukavasti nukkuen ja maisemia ihaillen. Vuoristoalue Roomasta itään oli todella hienoa seutua, seuraavalla Rooman matkalla (jos sellainen vielä tulee), vuokraan auton ja suuntaan näille seuduille.

Parin tunnin päästä saavuin Pescaraan, josta jatkoin vielä autokyydillä eteenpäin Montesilvanoon. Kylä oli varmasti ollut loistelias joskus 60-70-luvulla, jolloin suurin osa ranta-alueen hotelleista oli rakennettu. Remontteja ei ainakaan meidän hotellissa oltu sittemmin tehty. Äänieristystä ei ollut huoneissa laisinkaan, heräsin yöllä siihen kun naapurihuoneessa joku kävi vessassa. Katosta tippui vettä, ja vika oli kätevästi korjattu asettamalla ämpäri siihen kohtaan. Koko hotelli oli täysin jämähtänyt.

Minun oli alunperin tarkoitus olla täällä perjantaihin asti, mutta koska olosuhteet olivat mitä olivat, ja pakottavaa tarvetta jäädä perjantaihin asti ei ollut, varasin uuden lentolipun Pescarasta Milanoon, josta jatkaisin junasta Berniin jo torstaina. Iloitisin siitä että pääsisinkin jo päivää aikaisemmin kotiin. Mahtavaa!

Torstai saapui ja lähdin toiveikkaana lentokentälle. Milanoon lähtevä lento oli kuitenkin monta tuntia myöhässä. Syyksi kerrottiin mm. tekninen vika, huono sää, myöhästyminen aiemmasta kohteesta jne. En tiedä lopulta mikä oikea syy mahtoi olla.

Lopulta Milanoon päästyäni, otin bussin kentältä juna-asemalle, koska taksijono oli niin pitkä että siinä menisi tunteja. Hyppäsin kuitenkin väärään bussiin, ja päädyin johonkin keskustan tuntumaan. Hyppäsin jälleen ulos bussista ja ajattelin vaihtavani taksiin. Taksijonot olivat myös täällä niin pitkiä ettei niihin kannattanut jäädä. Aloin jo olla epätoivoinen ja huomasin että viimeinen juna Berniin oli jo ehtinyt mennä. Lopulta lähdin kävellen etsimään hotellia johon voisin jäädä yöksi. Siinä kävellessä sain onneksi lennosta taksin, joka vei minut netistä valitsemaani hotelliin yöksi.

Pääsin lopulta aikaisin perjantai-aamuna lähtevään Bernin junaan. Olin ikionnellinen nähdessäni kuvassa näkyvän Thunin järven, josta on vain puolen tunnin matka Berniin. Perjantaiaamu, aurinkoinen keli ja vihdoinkin kotona!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti