maanantai 7. syyskuuta 2015

Leijonia ja aidattuja hotellialueita - Afrikka!













Olen ollut nyt yhden vuorokauden Etelä-Afrikassa ja kokenut jo nyt paljon ja oppinut tästä minulle uudesta maasta monta asiaa. Paikallisen kanssa matkustaminen auttaa ymmärtämään maata paremmin, kun pitkillä automatkoilla on aikaa jutella. Hän kertoi mm. että:

- Täällä tapahtuu n. 20 000 murhaa vuodessa. Rangaistus murhasta on pari vuotta vankeutta. Vankilat ovat jo nyt täynnä, eikä vankeja ole varaa pitää pidempään vangittuna. Suurin osa murhaajista ei ikinä jää kiinni. Myös Pistorius on jo pääsemässä vapaaksi.

- Raiskaus on toinen yleinen rikollisuuden muoto. Köyhillä alueilla kävely iltasella ei kannata. Wikipediasta opin että joka neljäs mies on tunnustautunut raiskaajaksi, ja sama määrä myös pitää joukkoraiskausta mukavana. Joka kolmas nainen on joutunut raiskauksen uhriksi. Etelä-Afrikan kulttuurissa raiskaus on miehinen teko.

- Tämä on ensimmäinen maa jossa matkustan jossa hotellin henkilökunta suosittelee turvakaapin käyttöä. Olenkin lukinnut sinne kaikki tavarani lähtiessä. Hotellialuetta ympäröi korkea piikkilanka-aita.

- Kuilu köyhien ja rikkaiden välillä kasvaa. Työttömyys on n. 25 %, eikä sosiaaliturvaa ole, työttömillä ei ole mitään. Kunnallisiin sairaaloihin ei kannata joutua, kaikilla hyvätuloisilla on vakuutukset jotka takaavat hoidot yksityissairaaloissa.

Hotellialueen ulkopuolella liikkuu epämääräistä porukkaa, joten olenkin viettänyt aikaani ihan mielelläni hotellialueella. Onneksi täällä on hieno spa saunoineen, ehdin jopa kasvohoitoon tänään.

Pretorian lähellä sijatsee myös pahamaineinen leijonapuisto, joka nousi uutisiin kesän alussa kun leijona puri turistia avoinna olevan ikkunan läpi johtaen naisen kuolemaan. Tänään kävimme täällä kierroksella oppaan kanssa, joka kertoi tuon leijonan vielä olevan täällä. Leijona oli ensin kävellyt rauhassa naista kohti, naisen ottaessa siitä valokuvia avoinna olevasta ikkunasta. Leijona oli käynyt makuulle auton viereen ja nainen ei edelleenkään ollut sulkenut ikkunaa. Lopulta leijona oli noussut äkisti seisomaan auton viereen, josta nainen oli pelästynyt. Tämän vuoksi leijona oli puraissut naista, joka kuoli vammoihinsa. Typerä turisti, joka ei ymmärrä arvostaa villieläimiä. Vaikka ne ovatkin aitauksissa, se ei tee niistä kesyjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti