maanantai 21. syyskuuta 2015

Viikonloppu Pariisissa














Lähdimme alunperin Pariisiin King Crimsonin konserttia varten. Jokin tapahtuma, esim. keikka, teatteri tai messut, ovat aina hyvä syy kaupunkilomalle. Onneksemme meidän entinen työkaveri asuu Pariisissa, ja paikallisen oppaan avulla pääsee tutustumaan kaupunkiin aivan eri tavalla kuin tavallisena turistina. Saimme myös yöpyä hänen luonaan, ihan kaupungin keskustassa.

Viimeksi Pariisisin matkalla tuli jo nähtyä Eiffelin torni, joka tietenkin on pakko jokaisen Pariisissa kävijän nähdä. Tällä kertaa otimme hieman rennomman asenteen lomallemme. Mitään "pakko nähdä ja tehdä" asioita ei ollut, ja kulutimmekin suurimman osan ajasta vain kiertelemällä kaupungilla. Pariisi on shoppailijan paratiisi, ja mukaan tarttui kuvissakin näkyvät ihanat uudet kengät. Kävimme myös Notre Damen ulkopuolella, mutta jono sisälle oli taas niin pitkä ettemme jääneet odottelemaan sisäänpääsyä. Juutalaiskorttelissa kaupat ovat auki myös sunnuntaisin, ja täällä on mukava kierrellä ja istua terassilla katsomassa ihmismassoja. Terassit ovat aina auki Pariisissa, jopa talvella. Nyt oli vielä mukavan aurinkoista ja syyskuu onkin yksi parhaimmista kuukausista Pariisin vierailulle.

Tänä viikonloppuna sattui myös olemaan avoimet ovet moneen Pariisin muuten suljettuihin kansallisaarteisiin ja arkistoihin. Oli mielenkiinstoista käydä kiertelemässä vanhoja kartanoita, Pariisin ikivanhaa yliopistoa ja kansallisarkistoja.

Jossain vaiheessa havahduin ajattelemaan omaa elämääni. Voiko tosiaan olla että kiertelen Pariisin kauppoja ihan vain tavallisena launtaina? Nämä olivat juuri niitä matkoja joita vielä muutama vuosi sitten suunniteltiin ja odoteltiin kuukausia etukäteen. Olen onnekas kun pääsen toteuttamaan matkustusunelmiani tällä tavalla, pitäisi useammin pysähtyä arvostamaan näitä hetkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti