maanantai 29. kesäkuuta 2015

Kirjasuositus uranaisille


Sain tämän kirjan lahjaksi kollegaltani jokin aika sitten. Olimme keskustelleet naisten vaikeuksista edetä uralla ja miten naiset itse toimivat tuhoakseen oman uransa. Hän muisti että oli joskus lukenut kyseisen kirjan ja kehui sitä minulle. Olen itse miettinyt paljon naisten ja miesten erilaista käyttäytymistä työpaikalla, kuitenkaan perehtymättä asiaan kirjallisuuden kautta, joten lahja oli todella mieluinen.

Aikaa lukemiseen on aika rajatusti nykyään, joten en ole vielä päässyt ihan loppuun asti tässä kirjassa. Se on kuitenkin jo nyt tarjonnut todella monta hyödyllistä vinkkiä ja esimerkkiä. Tunnistan oman käyttäytymiseni monessa kohtaa, mutta tunnistan myös kollegoiden ja ex-kollegoiden tekemiä virheitä. Aika moni meistä työssä käyvistä naisista kuitenkin haluaisi, ellei suoranaisesti edetä uralla, niin ainakin saada arvostusta työpaikalla. Tämä kirja tarjoaa monia vinkkejä siihen.

Kokosin tähän alle muutamia otteita kirjasta, jospa vaikka joku teistä innostuisi ostamaan kirjan itselleen. Minulla se on myös lainattavana, kunhan olen sen ensin saanut itse luettua loppuun. Nämä ovat vain muutamisa esimerkkejä, näitä on yhteensä kirjassa 133-siis 133 tiedostamatonta virhettä työelämässä. Kirjan punainen lanka on miten irtautua "kiltti tyttö"-roolista työpaikalla ja kasvaa aikuiseksi naiseksi.

Believing in the Myth of Work-Life Balance
"The new language around it is work-life integration."
"Multitasking makes us less effective and actually has long-term deleterious effects on the brain."
"Strive to be fully present wherever you are."
"Send guilt on a trip. It serves absolutely no purpose in your life."

Minimizing Your Work or Position
"What do you do?" "Oh, I just manage a legal office" or "I kind of run the information technology group"

Coaching Tips
- When you are invited to sit at the table, sit at the table!
- If there aren't enough chairs at the table to accommodate everyone, pull one up and squeeze it in.
- When given a choice of seats, sit next to the most powerful person in the room. Their power will cascade over to you.

Staying in Your Safety Zone
"Women tend to remain in positions too long for fear of getting in over their heads."
"Unless a woman is 100 percent confident that she meets all the expectations for the job, she won't consider throwing her hat in the ring."

Helping
"If you're working harder than everyone else on your team or task force, you're being used."
"If you are busy doing, you don't have time to provide the vision, guidance, technical support, and oversight required of a leader."
"Rather than offering to do the work of another, offer to teach him or her how to do it."

Reluctance to Negotiate
"The men felt they were entitled to even more than what their colleagues had been offered at the other company, whereas the women felt it would be fair to get equal to what their colleagues received."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti