sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Myrskyn silmässä


Kesäkuu on perinteisesti kiireistä aikaa töissä. Kaikki haluavat pitää kokouksia ja konferensseja ennen kesälomille lähtöä. Tämä tarkoittaa myös minulle seitsemän viikkoa kestävää matkustusputkea. Luvassa on Ranska, Saksa, Belgia, Puola, Irlanti, UK ja USA. Ehkä unohdin jonkun.

Tällä viikolla Sveitsissä on ollut helteitä ja lämpötila on kohonnut useana päivänä yli 30 asteen. Itse en ole ehtinyt nähdä aurinkoa muuten kuin satunnaisesti ikkunasta. Työpäivät ovat venyneet uskomattoman pitkiksi aikaisten lähtöjen ja myöhäisten saapumisten takia ja näin ollen myös yöunet ovat jääneet lyhyiksi. Nyt tuntuukin siltä kuin kulkisin pienessä sumussa eikä aivot oikein toimi kunnolla. Tämä voi toki myös johtua tämän viikon ruokavaliosta, joka on koostunut enimmäkseen voileivistä ja erilaisista snackseistä. Eipä siinä aivoille paljon energiaa ole.

Perjantaina odotin kovasti jo kotiinpääsyä Ranskan Niortin ja Belgian Ghentin matkojen jälkeen (näistä paikoista ei valitettavasti ole yhtäkään kuvaa eikä muutenkaan mitään sanottavaa). Easyjet tarjoaa Sveitsistä erinomaisia lentoyhteyksiä edulliseen hintaan, ja olin buukannut heidän kauttaan myös kotilennon Ghentistä perjantai-iltana. Helteiden jälkeen Eurooppaan iski kuitenkin kovat ukkosmyrskyt, ja näin ollen myös Brysselin lentokenttä suljettiin useaksi tunniksi. Saapuva Easyjetin kone joutui laskeutumaan Kölniin ja myöhästyi usealla tunnilla Brysselistä. Jännitimme kentällä pääsemmekö kotiin ollenkaan vai miten meidän kävisi.

Oleskelin yhteensä n. 6 tuntia perjantai-iltana lentokentällä Brysselissä. Tiedotusta ei ollut ollenkaan, vaan harhailimme päättömästi ympäri kentttää portilta toiselle ja ihmettelimme lähteekö kone. Saimme tietää että Baselin lentokenttä johon olimme lentämässä menee kiinni jo klo 00:00, emmekä siksi voisi laskeutua sinne enää sen jälkeen. Junat Baselista Berniin eivät kulje enää klo 23 jälkeen, joten päätin varata jo heti kun huomasin koneen myöhästymisen hotellin Baselin kentältä seuraavaksi yöksi. Easyjetin korvaus kaikesta hässäkästä oli 4 EUR:n lippu johonkin kahvilaan. Sillä sai veden ostettua.

Vihdoin pääsimme koneeseen Brysselissä klo 23:30, ja olimme saaneet erikoisluvan laskeutua Baseliin klo 00:30 asti. Koneen lastaus kesti kuitenkin niin kauan että tämä aikaväli umpeutui, ja kone joutui uudestaan ottamaan yhteyttä Baselin lentokenttään aukioloajan pidentämiseksi. Saimme vihdoin luvan lähteä ja Baselin kenttä olisi auki klo 01:00 asti.

En ole koskaan ennen nähnyt niin kireätä tunnelmaa koneessa, kapteeni kävi monta kertaa sanomassa matkustajille että laittaisivat vauhtia jotta ehtisimme Baseliin ajoissa. Brysselin lentokenttätyöntekijät kävivät vihaisena huutamassa kapteenille pari valittua sanaa, olivat kuulemma joutuneet odottamaan Easyjetin konetta sateessa monta tuntia. Sanoivat ensi kerralla jättävänsä koneen oman onnensa nojaan.

Laskeutuminen Baseliin tapahtui vihdoin klo 01:05 keskellä ukkosmyrskyä. Siinä sitten jaoimme takseja matkustajien kesken, joku taisi lähteä St Galleniin asti, matkan hinnaksi arvioitiin 800 EUR. Onneksi minä olin työmatkalla ja sain hotellin lentokentän läheltä firman piikkiin.

Että tällainen viikko tällä kertaa. Ensi viikolla kohti uusia seikkailuja, jälleen Easyjetin oransseilla siivillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti