sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Päiväreissu Vevey:hin












Lauantaina kotiin tullessani täällä odotti sukulaisvieraita, kun Iston sisko miehensä kanssa olivat tulleet viikonloppureissulle Berniin. He eivät ole aikaisemmin käyneet täällä, joten halusimme Bernin kaupungin lisäksi näyttää myös vähän muuta maisemaa. Päätimme siis lauantaina iltapäivällä suunnata kohti Vevey:tä Geneve-järven rannalla, jota Iston työkaverit olivat suositelleet. Täällä piti olla mikroilmasto, ja auringon piti paistaa lähes aina. Ja kyllähän se aurinko mukavasti paistoikin, ja pääsimme nauttimaan terassilla istuskelusta ja Geneve-järven maisemasta.

Vevey:ssä sattui myös olemaan jonkinlainen rock-festivaali jota seurasimme jonkin aikaa. Täällä sijaitsee myös ruokamuseo, jossa emme tällä kertaa käyneet. Viinistä kiinnostuneille lähistöllä sijaitsee suuret viinialueet, joita voi kierrellä vaikkapa viinijunassa. Viinijunaan emme tällä kertaa menneet, mutta kävimme kuitenkin viinibaarissa maistelemassa viinejä ja ostamassa pari mieluista pulloa mukaan kotiin.

Sunnuntaina kävimme vielä Luzernissa lounaalla. Matkan varrella on hienot alppimaisemat, jotka valitettavasti tällä kertaa olivat hieman pilvien peitossa. Tänne on niin mahtavaa saada vierailijoita, ne ovat ehdottomasti ulkomailla asumisen parhaita puolia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti