perjantai 17. lokakuuta 2014

United Airlines kokemuksia

Tämän kertainen jenkkimatkani kohdistuu Kansas City:n, Missourin osavaltioon. Kansasiin ei ole suoria lentoja Sveitsistä, joten otin United Airlinesin lennon Zürichistä Washingtoniin ja siitä eteenpäin Kansas City:n.

Tämä taisi olla ensimmäinen kerta United:n kanssa mannerten välisellä lennolla, ja toivottavasti myös viimeinen. Tässä pari kokemusta matkan varrelta:

1)  Yritin tehdä check-in:n kotona edellisenä päivänä, niin kuin yleensä teen pitkille lennoille varmistaakseni että saan hyvän istumapaikan. Syötin koko kasan tietoa Unitedin sivuille, esim. hotellini osoitteen, passitiedot, varmistin että olen itse pakannut matkalaukkuni, kerroin kuinka monta ja kuinka isoa matkalaukkua minulla on mukana ym. Tästä kaikesta huolimatta check-in ei onnistunut, koska passini pitää tarkistaa kentällä. Tätähän ei olisi voinut heti kertoa.

2) Tulin lentokentälle, jossa check-in tiskillä kysyttiin uudestaan kaikki nämä kysymykset. Myös passini tarkistettiin luonnollisesti.

3)  Etenin kentällä normaalisti turvatarkastukseen ja uudestaan passintarkastukseen.

4)  Portille saapuessani virkailija kierteli matkustajien lomassa ja pyysi tarkistamaan passini. Taisi olla neljäs kerta.

5)  Koneeseen mentäessä passi tarkistettin.

6)  Ennen koneeseen astumista oli passitarkistus, jossa taas kysyttiin samat turvakysymykset ja sen lisäksi vielä tarkistettiin mitä kentältä oli ostettu.

7) Kone oli todella vanha, esim. tv-ruudut olivat pienimmät ikinä näkemäni, niissä ei ollut mitään kauko-ohjausta, vaan samoja videoita näytettiin koko ajan kaikilla ruuduilla. Niissä ei ollut säätimiä, joten jos edessä oleva päättää laskea penkkinsä alas, tv:tä on turha enää yrittää katsoa.

8) Ennen koneen nousua kuulutettiin että Zürichin kentällä saa pitää matkapuhelimia päällä nousun ajan, jos ne ovat lentotilassa. Tästä huolimatta lentoemäntä tuli kertomaan minulle erikseen vihaisella äänensävyllä että puhelin on suljettava kokonaan. Eipä tainnut olla säännöt selvillä kaikilla työntekijöillä.

9) Ruuaksi tarjottiin thai-kanaa. Riisi oli palanut pahasti pohjaan, ja kanaa oli paistettu niin kauan että se oli syömäkelvotonta.

10) Koneessa oli jäätävän kylmä, vaikka olin varustautunut villatakilla, villasukilla ja kahdella viltillä

11) Koneesta poistuessa lentoemännät useimmiten hyvästelevät matkustajat ja kiittävät matkasta. Tässä koneessa yksi lentoemäntä nakerteli vihaisen näköisenä omenaa jossain nurkassa.

No, tärkeintä on tietenkin että pääsee turvallisesti perille. Pieniä ongelmiahan nämä sinänsä ovat. Mutta jos on vaihtoehtoja niin en tiedä muita syitä kuin hinta valita United.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti