keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Pisan kalteva torni










Sunnuntaina lähdimme reippaana ajelemaan kohti Pisaa. Takana oli mukava lauantai-ilta ystävien luona Baselissa grillaten ja Sveitsin kokemuksia vaihtaen. Ystävämme ovat muuttaneet samoihin aikoihin kuin mekin Sveitsiin, ja ovat alunperin Uudesta-Seelannista kotoisin. Mietimme yhdessä pitäisikö naapureille järjestää apero-tilaisuus vai ei. Yleensä sellainen kuulemma järjestetään kun muuttaa uuteen taloon, me emme ole sitä vielä saaneet aikaiseksi..Mutta jos sellainen pidetään, niin kirjoitan siitä ehdottomasti tänne!

Pisaan ajaa Bernistä n. 7 tuntia taukoineen. Tiet ovat onneksi kohtuu hyvät ja liikennettä oli yllättävän vähän molempiin suuntiin. Onneksi Isto lähti mukaan, joten meitä oli kaksi ajajaa. Pisassa oli parin päivän kongressi, ja vaikka kyseessä olikin työmatka niin ehdimme kuitenkin iltaisin kierrellä vähän kaupungilla ja ihmetellä Pisan kaltevaa tornia.

Tämä oli ensimmäinen kertani Pisassa, ja olin oikeasti yllättynyt kuinka vino tuo torni oli, ja etenkin kuinka iso. Torni rakennettiin vuosina 1170-1370, ja se oli vino ja alusta alkaen, siksi rakennustöitä viivytettiin niin kauan että maaperä ehtisi asettua. Vuosina 1990-2000 torni oli suljettu yleisöltä suoristamistöiden vuoksi, mutta nyt se on taas auki ja pitäisi kuulemma olla turvallinen ainakin seuraavat 300 vuotta. Joten vielä on aikaa käydä tutustumassa torniin! Olisi ollut kiva kiivetä torniin, mutta se oli auki vain päivisin jolloin olin kongressissa.

Takaisintulomatkalla säästyimme juuri ja juuri tukkionnettomuudelta. Vastaantulevien kaistalla tullut rekka oli törmännyt keskikaiteeseen, ja sen seurauksena lastina olleet tukit olivat vierineet meidän puolen kaistoille. Juuri ennen tätä onnettomuuspaikkaa oli tietulli, ja kun otin kuitin tullista se tippui maahan, joten jouduin pysäyttämään auton, nousemaan ulos autosta ja poimimaan kuitin maasta. Kiroilin automaattia,  mutta ilman tuota parin sekunnin episodia olisimme varmasti olleet mukana tässä onnettomuudessa. Onneksi tässä taidettiin säästyä vakavilta vammoilta, sillä kaikkien kolmen onnettomuudessa mukana olleen auton matkustajat olivat päässeet ulos autoistaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti