lauantai 25. lokakuuta 2014

Montpellier ja ikävä vatsatauti
















Tämä työmatkustusputki päättyi Montpellieriin Ranskaan. Olen käynyt täällä jo useamman kerran tänä vuonna ja kirjoittanutkin aikaisemmin kuinka mielettömän hienosta kaupungista on minun mielestäni kyse. Montpellierissä esim. julkinen liikenne on aivan eri luokkaa kuin mitä Ranskassa olen muualla tottunut, ratikat vievät nopeasti joka puolelle kaupunkia. Vanha kaupunki on todella iso ja terasseja, pieniä ravintoloita, putiikkeja ja nähtävää riittää. Tällä kertaa toteutin vihdoin haaveeni jäädä ylimääräiseksi päiväksi Montpellieriin, jotta kaupunkiin ehtisi tutustua paremmin myös päiväsaikaan.

Kiertelimme perjantaina illalla kaupungilla, koko ajan löytäen uusia terasseja ja pieniä kujia. Näitä on ihan loputtomasti Montpellierissä. Tänään lähdimme päivällä ensin ratikalla kaupungin toiseen päähän ja tulimme sieltä pikku hiljaa takaisin hotellille päin. Kävelyä tuli todella paljon, ja olinkin hotellille takaisin tultaessa todella poikki. Eikä siinä mennyt kauaakaan, kun alkoi kunnon vatsatauti kuumeineen kaikkineen. En tiedä mistä lie tullut, ehkä vesijohtovedestä, jota tavoistani poiketen menin juomaan. Se maistuikin todella pahalle, joten en yllättyisi jos se olisi ollut kontaminoitua.

No, tyhmyydestä saa kärsiä ja tämä ilta menee sängyn pohjalla. Huomenna olisi tarkoitus ajaa takaisin Berniin, matkaa on n. 600 km, joten toivottavasti olo olisi vähän parempi.

Suosittelen kuitenkin edelleen lämpimästi Montpellieriä kaikille kaupunkimatkailijoille! Ja mikä parasta, täällä nautitaan edelleen 24 asteen aurinkoisista keleistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti