perjantai 13. kesäkuuta 2014

Montpellier













Eilisen autokohelluksen määränpää oli etelä-Ranskassa sijaitseva Montpellier. Tämä kaupunki oli ainakin minulle aika tuntematon ennen kuin tulin tänne ensimmäistä kertaa viime talvena. Koska meillä on täällä toimisto käyn täällä jonkun verran, mutta ehkä tänään vasta ensimmäistä kertaa ymmärsin kuinka hieno kaupunki tämä oikeasti onkaan.

Montpellier perustettiin 700-luvulla ja se sijaitsee Montpellieristä 125 km länteen. Kaupungissa on n. 300 000 asukasta. Toisin kuin moni muu kaupunki etelä-Ranskassa, se ei ole ihan merenrannan vieressä, ja tästä syystä ei ehkä niin turistinen kuin esim. Nizza.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä ettei Montpellier olisi täynnä nähtävää ja ennen kaikkea seikkailtavaa. Historiallinen keskus ja vanha kaupunki on poikkeuksellisen iso ja täynnä pieniä kujia joihin eksyä. Jokaisessa nurkassa on joku terassi ja ruoka on toinen toistaan parempaa. Myös shoppailtavaa riittää, tosin olen aina ollut niin myöhään töissä etten ole näihin liikkeisiin vielä ehtinyt.

Yllä pari kuvaa tämän päiväiseltä työmatkalta ja kävelyltä ravintolaan ja takaisin.Harmitti etten jaksanut ottaa kunnon kameraa mukaan, kuvattavaa kun riitti vaikka en varsinaisesti sitä ollut etsimässä.

Hienompia kaupunkikohteita voi toki etsiä, mutta en usko että ihan heti löydän sellaista. Voin ehdottomasti suositella tätä vaikka pidennetyksi viikonlopuksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti