lauantai 14. kesäkuuta 2014

Muista tarkistaa päivämäärät kun varaat lentolippuja!

- näin käy kun niin ei tee

Olin auton hajoamisesta juuri toipunut kun kotimatka koitti perjantaina. Olin suunnitellut kiertäväni vähän Ranskan rivieraa kotimatkalla sillain ex-tempore ja suunnittelemattomasti. Kotiin tulisin sitten kun kyllästyttää, viimeistään kuitenkin sunnuntaina illalla. Onneksi en ollut varannut mitään hotelleja, koska auton hajottua en kuitenkaan voisi kierrellä missään. Varasin siis Easyjetin lennot Montpellieristä Bernin lähellä sijaitsevaan Baseliin. Iloitsin siitä että kerrankin pääsin halvalla, lentojen hinta oli vain 45 €! Ja jos yksi positiviinen asia pitäisi auton hajoamisesta löytää niin ainakaan en joutuisi ajamaan takaisin Berniin!

Lähdin siis hyvillä mielin perjantaina viiden maissa lentokentälle. Check-in jonossa mietin että tämä on just tätä halpalentoyhtiömeininkiä, lennon lähtöajaksi ilmoitetaan tauluilla 17:35, vaikka minun lipussani lukee selkeästi 16:50. Kun oli minun vuoroni huomautin tästä virkailijalle. Hän tarkisti lippuni ja kertoi etttä minun lentoni lähtee vasta 11.7! Jep, niinhän se näyttäisi lähtevän. Ja tämä lento johon nyt yritän tulla on ylibuukattu, ja huomenna ei ole lentoja ja sunnuntain lento on täynnä.

En voinut uskoa että olen ollut niin huolimaton! Mitä nyt keksisin, taas olen saman ongelman edessä, miten siirtyä paikasta toiseen Ranskassa! Montpellierin kenttä on pieni eikä lentovaihtoehtoja paljon ole. Koska oli jo ilta oli hyvin todennäköistä etten lentäen ainakaan pääsisi kotiin. Yksi vaihtoehto olisi jäädä Montpellieriin ainakin yhdeksi yöksi ja ottaa juna seuraavana päivänä. Eihän se huono vaihtoehto ole, mutta hotellit ovat todella täynnä joten en tiennyt mistä olisin saanut majoitusta.

Ajattelin kuitenkin kokeilla olisiko autovuokraamoilla autoja, vaikkakin kaikki olivat varoittaneet minua että auton palautus Sveitsiin on erittäin kallista. Menin ensin Hertzin tiskille, jossa kerrottiin että kaikkein halvin pikkuauto maksaa 850 € yhdeksi päiväksi. Tästä ei tulisi mitään, en mitenkään voisi ottaa niin kallista autoa vakuutusyhtiön tai firman piikkiin..Kokeilin vielä Europcaria ja heillä olikin yllättäen yksi auto joka piti palauttaa takaisin Sveitsiin. Sain siis päivän erikoishinnan 130 €!

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ajoin siis pienen sotkun jälkeen takaisin Berniin pienellä vanhalle viinalle ja tupakalle haisevalla vuokra-autolla ilman navigaattoria. Auton radiossa kuulin että junalakko jatkuu edelleen Ranskassa.

En voi ehkä sanoa tätä kaikkein onnistuneimmaksi reissuksi, mutta ainakin tiedän sevliytyväni hyvin maassa jonka kielestä en ymmärrä muuta kuin lakko - se on gréve!

7 kommenttia:

  1. Voi Martina mikä tarina. ;)
    Anna

    VastaaPoista
  2. Slutet gott allting gott!! Vilket äventyr..
    Kram

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ett äventyr rikare, för att se den positiva sidan :)

      Poista
  3. Uskomaton reissu sulla ollut. Niin se usein menee, että kun jokin menee pieleen niin kaikki menee..onneksi lopulta onni kääntyi ja pääsit kotiin. Käsittämätöntä, että Das Auto on noin huono laatuinen. J:llä oli vuosia sitten toi sama auto sedanina ja siitä jouduttiin 6kk sisään vaihtamaan moottori uuteen. Samat ongelma uuden moottorin kanssa ja lopulta J vei auton takaisin liikkeeseen ja sai rahat takaisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa oli mukava viiden päivän putki jolloin tuntui että kaikki menee pieleen..mutta kai se onni joskus kääntyy :) Mullakin on sama prosessi edessä nyt, pakko yrittää saada uusi auto johon voisi paremmin luottaa. Ainoa ongelma vaan leasin auton kanssa on että todennäköisesti myös uusi auto on VW.

      Poista
  4. Yritä saada joku toinen malli. Tossa passatissa on ollut jo vuosia ongelmia moottorin kanssa. Tosin en tiedä mikä VW olisi parempi kuin Passat. Pystykö saamaan Audia tai edes VW:n jotain SUV:ta? Toisaalta, onneksi sulla olla leasing yhtiö eikä sun tarvitse itse alkaa tappelemaan autoliikkeen kanssa.

    VastaaPoista