sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Vuoden viimeisiä laskureissuja: Jälleen Aletsch Arena

















Vaikka olemme juuri viettäneet viikon Itävallassa lasketellen, päätimme kuitenkin vielä lähteä viikonlopuksi Sveitsin Aletsch Arenalle. Olen kirjoittanut tästä paikasta täällä viimeksi tammikuussa, jolloin olin ensimmäistä kertaa Aletschissa laskettelemassa. Isto ei ollut silloin mukana, ja halusimme käydä täällä uudestaan vielä tänä vuonna yhdessä.

Majoituimme jälleen Berghaus Toni:iin, joka on vaatimaton mutta siisti majapaikka Riederalpin kylässä rinteiden vieressä. Berghaus Tonin hyviin puoliin kuuluu myös viihtyisä ravintola. Riederalpin kylä on muuten todella hiljainen; siitä löytyy urheilukauppa, pieni ruokakauppa ja muutama ravintola. Viikon lomalla tylsistyisin ehkä täällä, mutta jos kaipaa hiljaisuutta ja rauhaa viikonloppuun, on tämä oiva paikka. Ensi vuonna voisi myös kokeilla viereistä Bettmeralpin kylää, joka on hieman isompi kuin tämä.

Lähdimme siis perjantaina töiden jälkeen matkaan autojunalla läpi Alppien sekä gondolilla ylös Riederalpin kylään. Lauantaina suuntasimme rinteisiin heti aamusta. Minua on vaivannut jo viikon ajan todella kova yskä, joten otimme laskut rauhalliseen tahtiin ja pidimme useita taukoja päivän aikana. Aurinko paistoi suurimmaksi osaksi, mutta laakson toisella puolella sijaitsevan Saas-Fee:n ja Zermatt:n yläpuolella oli tummia pilviä, luoden dramaattiset näköalat Aletschin puolelta.

Lunta riitti vielä Aletschissa hyvin, sillä siellä lasketaan 2000-3000 metrin korkeudessa. Rinteet olivat hyvässä kunnossa ja porukkaa oli todella vähän. Laskettelimme välillä ihan itseksemme, vaikka olikin viikonloppu. Päivän päätteeksi kävimme kylän ainoassa baarissa juomassa viinit sekä tutustumassa urheilukauppaan. Harkitsin ostavani uudet liian kalliit vaellushousut, mutta onneksi jätin ne kuitenkin ostamatta.

Sunnuntaina keli näyttikin aamusta sen verran huonolta että päätimme lähteä ajamaan kotiin päin. Olemme olleet jo monta viikonloppua poissa kotoa, ja ylimääräinen päivä kotona tavaroiden ja asioiden järjestelemiseen sopi oikein hyvin.

Huomenna onkin jo taas maanantai ja Bostonin reissun aika.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti