keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Viikonloppu Uberlandiassa










Edellinen viikko Brasiliassa tuli vietettyä erinäisissä motelleissa nukkuen. Usein yöuni oli kovin katkonaista, koska näissä paikoissa ei ole äänieristystä ollenkaan. Olenkin huomannut edellistenkin työmatkojen aikana, että hyvän sängyn lisäksi yksi tärkeimmistä hotellin ominaisuuksista on äänieristys. Sitä ei ehkä arvosta niin paljon kun yöpyy Suomen hotelleissa, koska tämä asia on aina kunnossa. Mutta kun heräät yöllä siihen että naapuri käy vessassa, niin voin sanoa että ärsytys nousee kattoon. Tai kuten minun Brasilian motellikokemuksissa kun keskellä yötä hakataan minun huoneen ovea, soitetaan ovikelloa (?), soitetaan mun huoneen puhelimeen ja pidetään yleistä metakkaa käytävällä aamutunneille asti.

Olin siis todella helpottunut kun viikonloppu vihdoin saapui ja pääsin Brasilian sisämaahan, Uberlandian kaupunkiin lepäämään. Kollegani on täältä kotoisin, ja siksi myös minut vietiin sinne viettämään viikonloppua. Sieltä olisi helpompi taas lähteä yhdessä maanantaiaamuna reissuun.

Mercuri hotelli Uberlandian ostoskeskuksen yläpuolella olikin ihan erilainen kuin aikaisemmat motellikokemukset. Kyseessä oli täysin moderni hotelli, jossa äänieristys toimi ja sänky oli mukava. Lisäksi täällä oli toimiva nettiyhteys ja oma kahvinkeitin huoneessa. Tämä oli tavallaan olevinaan luksus-hotelli, mutta jos nyt kriittisiä halutaan olla, niin moni asia täältä kuitenkin puuttui.  Mutta eipä se minua haitannut, olin tullut tänne pääasiassa lepäämään.

Viikonloppu meni siis Netflixin Revenge-sarjaa seuratessa sekä ostoskeskuksessa hengatessa. Brasilian valuutta on nyt todella halpa (4 BRL = 1 EUR), joten kaikki oli puolet halvempaa kuin vielä pari vuotta sitten. Löysin itseäni mielyttävän liikkeen nimeltään Siberian, josta ostin yhtä sun toista, esim. kuvassa olevan paidan.

Ostoskeskuksessa olisi myös ollut kampaaja, spa sekä elokuvateatteri. Ongelmaksi muodostui kuitenkin kieli. Missään ei puhuttu sanaakaan englantia, ei edes tervehdyksen tai kiitoksen verran. Näin ollen en uskaltautunut mihinkään yllä mainittuun, välttyäkseni katastrofeilta.

Ostarilta löytyi yksi todella hyvä italialainen ravintola, ironista kyllä. Matkustaa nyt Brasiliaan asti syömään italialaista ruokaa. No, söin kuitenkin brasilialaista kalaa, ehkä se oli tarpeeksi eksoottista tälle matkalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti