sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Asiakastapaamisia Brasiliassa




Tulin Brasiliaan pääasiassa tapaamaan asiakkaita ja kouluttamaan paikallisia myyjiämme. Asiakastapaamiset ovat aina mielenkiintoisinta näillä työmatkoilla, koska pääsen kurkistamaan miltä työyhteisöt näyttävät eri puolilla maailmaa, ja samalla myös tapaamaan paikallisia. Työmatkoilla saa usein paremman kuvan siitä, mitä elämä täällä oikeasti on, kuin lomamatkoilla, jolloin on helppo piiloutua hotellialueelle näkemättä kunnolla oikeata elämää.

Yllä kuvia paikoista joissa kävimme viime viikolla Sao Paulon seudulla. Yhden asiakkaan pihassa oli iso kahviviljelmä. Asiakkaat ovat olleet hyvin vastaanottavia, ja useimmat puhuvat vähän englantiakin. Aikaa heillä on aina meidän kanssa jutusteluun, tähän asti kaikki ovat varanneet koko päivän tapaamiseen. Ja niinhän me olemme viettäneetkin koko päivän yhdessä, välillä lounastaen.

Olin kuvitellut että brasilialaiset ovat energistä kansaa, joilla juttua ja naurua riittää. Täytyy sanoa että mielikuva ei ole oikein vastannut todellisuutta, ainakaan niiden ihmisten myötä kenen kanssa minä olen täällä liikkunut. Usein ihmiset vaikuttavat hieman tylsistyneiltä, väsyneiltä ja ehkä apaattisilta. Vähän kuin olisi Suomessa syysmasennuksen aikaan. Mietin mistä tämä johtuu, ja onko tämä normaalia. Oma päätelmäni on että työasiat eivät ehkä kiinnosta ihan hirveästi, ja hauskaa pidetään viikonloppuisin  perheen ja ystävien kanssa.

Muttenkin tällä reissulla on tullut mietittyä kulttuurieroja ja elämää eri puolilla maailmaa. Sanotaan etttä matkustaminen avartaa, ja se on totta. Siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti