tiistai 24. marraskuuta 2015

Vihdoinkin kotiin Brasiliasta













Brasilian matkani kesti yhteensä 9 päivää. Tämä on minullekin suhteellisen pitkä aika poissa kotoa, enkä ole tottunut näin pitkiin matkoihin. Lisäksi matka oli siitä erikoinen että en osannut kommunikoida paikan päällä kunnolla, ja vietin myös viikonlopun yksin.

Lähtö koitti tiistaina puolenpäivän aikaan, jolloin lähdimme ajamaan 6 tunnin matkaa takaisin lentokentälle. Matkalla kohdallemme osui ikävä ukkosmyrsky, joka irrotti oksia ilmaan pyörimään tuulen mukaan. Eteenpäin emme nähneet kuin pari metriä ja tie täyttyi nopeasti vedellä. Lisäjännitystä toivat rekat, joita oli liikenteessä paljon, ja jotka eivät hidastaneet vauhtia huonon ajokelin takia. Olin jälleen kerran varma että tästä ei kyllä selvitä. Suomessa liikenne olisi varmasti pysähtynyt tällaisen myrskyn vuoksi. Yritinkin ehdottaa autoa ajavalle kollegalleni että olisi ehkä paras pysähtyä tien varteen. Hän oli kuitenkin sitä mieltä että pysähtyminen on vaarallisempaa; pimeän tullen emme enää pääsisi lentokentälle johon oli matkaa vielä 100 km.

Selvisimme kuitenkin mahdottomalta tuntuneesta tilanteesta kollegani hyvien hermojen ansiosta. Tällaiset myrskyt ovat kuulemma täällä arkipäivää. Lentokentällä yövyimme hotellissa, ja maistoin samalla matkan ensimmäistä caipirinhaa. Se oli kyllä hyvää, mutta niin vahvaa etten juonut kuin muutaman hörpyn. Aamulla olisi taas herättävä aikaisin ja lennettävä Sao Pauloon.

Sao Paulossa minulla oli 12 tunnin vaihtoaika. Olin jo kauhulla odottanut tätä kotimatkaa ja lentokentällä odottelua. Onneksi tajusin kysellä lentokenttähotellilta päivätarjousta, ja sainkin viettää matkan mukavimman päivän uima-altaalla, kuntosalilla ja omassa hienossa hotellihuoneessa. Ei siis ollenkaan huono idea pidemmille vaihdoille. Päiväsaikaan myös hinta oli kohtuullinen.

Kotimatka kesti yhteensä lähes 2 vuorokautta. Olin todella kiitollinen kun vihdoin pääsin kotiin ja omaan sänkyyn. Tämä matka oli hyvä esimerkki siitä mitä työmatkailu usein on. Kohde voi olla aurinkoinen lomakohde, mutta työmatkalla ei juuri näe sitä mitä turistit tulevat sieltä hakemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti