maanantai 26. lokakuuta 2015

Viikonloppu Portossa













Perjantaina hyppäsimme lounaan jälkeen Easyjetin matkaan suuntana Portugalin rannikolla sijaitseva Porton kaupunki. Porto oli meille kaikille uusi kohde, itse olen vain käynyt Farossa aikaisemmin työmatkalla Portugalissa. Porto on kuitenkin houkutellut jo pidemmän aikaa, olen kuullut paljon positiivista tästä pienestä kaupungista, ja Sveitsissä tuntuu että kaikki ovat käyneet täällä, varmaan juuri Easyjetin edullisten lentojen vuoksi.

Saimme nelisteen vuokrattua hulppean kaksikerroksisen asunnon airbnb:n kautta todella edullisesti. Asunto sijaitsi ihan vanhan kaupungin keskustassa, josta oli helppo tutkia kaupunkia kävellen. Tuo viimeinen kuva on otettu asunnon ikkunasta aamuvarhain. Kaupungin keskusta on siinä mielessä mukavan kokoinen, että kaikkialle pääsee kävellen, mutta sinne on kuitenkin mahdollista eksyä ilman karttaa. Ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita on paljon, joten täällä saa hyvin kulutettua päivän jos toisenkin.

Ruoka oli maittavaa, etenkin portugalilaisia tapaksia valmistava Tascö-ravintola oli ihan huippu. Pöytävaraus on kuitenkin suositeltava, ellei ole ihan ravintoloiden aukeamisaikaan liikenteessä seitsemältä. Ruoka ja etenkin viini on edullista, söimme ja joimme hyvän illallisen 20 €:n hintaan.

Porto on katukuvaltaan mitä Portugalissa voinee odottaa, välillä on aika rähjäistä ja esim. rikkinäisiä ikkunoita on lähes jokaisesessa talossa. Kaupunki on kuitenkin melko siisti ja hienoja vanhoja kirkkoja ja rakennuksia on paljon. Kaupungin läpi kulkee Douro-joki, jota pitkin voi lähteä jokiristeilylle. Ranta on n. 5 km:n päässä kaupungista, emme tällä kertaa menneet sinne, mutta kesällä se olisi varmasti ollut hieno paikka. Paikalliset kertoivat myös että rannikolla on parhaimmat kalaravintolat.

Kirjoitan vielä erikseen portviineistä ja Douron viinialueesta, jotka tottakai kuuluivat meidän must see -listaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti