tiistai 27. lokakuuta 2015

Douron viinialue










 Jos et ole vielä sattunut maistamaan Douron viinialueen punaviiniä niin tee se heti kun saat mahdollisuuden.

Douron punaviinit kuuluvat ehdottomiin suosikkeihini. Tutustuin niihin ensimmäistä kertaa kunnolla Madeiran matkallamme parisen vuotta sitten, jolloin maistelimme eri viinejä tältä alueelta. Ne olivat lähes järjestäen hyviä. Maultaan ne ovat hieman voimakkaampia, mausteisempia ja makeampia kuin punaviinit yleensä ovat. En siis ole todellakaan mikään viiniasiantuntija, joten jätän tarkemman analyysin muille.

Douro sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Portosta, joten sinne on helppo tehdä vaikka päiväreissu autolla. Dourossa on todella paljon viinitiloja, jotka ovat auki 7 päivää viikossa. Emme tällä kertaa ottaneet mitää viinikierrosta tai maistelua, vaan seikkailimme mielummin itseksemme viinitarhoilla. Kävimme myös Sandemanin viinitarhalla portviini-teemaan liittyen, heidän alue on nimeltään Quinta do Seixo ja se osoittautui todella näkemisen arvoiseksi.

Jos lähdet tänne ajelulle, kannattaa ottaa suunnaksi Pinhao:n kylä, jolloin pääset Rio de Douro-jokea myötäilevälle tielle. Tämän varrella on suurin osa isoista viinitiloista. Tien varrelta löytyy myös Restaurante D.O.C, jota on kehuttu Douron parhaaksi ravintolaksi. Meille iski pihiys (täällä annokset maksoivat 20-30 EUR), ja kävimme Pinhaossa syömässä pienessä perheravintolassa isot annokset ruokaa 12 EUR:lla.




2 kommenttia:

  1. Kiva postaus kuvineen Portosta. Matkakuume nousee tohon suuntaan taas. Jossakin lehdessä oli juttu, että Porto on SE kaupunki, joka on nähtävä ja reissun suunnattava sinne. Gloria rankkasi 10 €:n viineissä portugalilaisen vuoden parhaaksi. -Minna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voin kyllä lämpimästi suositella Portoa! Ja tietty portugalilaisia viinejä :)

      Poista