sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Syksy toi tullessaan hyvän ystävän vierailun








Bernissä kesä on väistynyt ja syksy saapunut. Selailin viime vuoden kirjoituksia, ja suunnilleen samoihin aikoihin syksy oli täällä myös viime vuonna. Päivälämpötilat ovat edelleen n. 15 asteen kieppeillä, ja syystakilla pärjää hyvin. Kesämekot ja shortsit on kuitenkin jo pakattu kaappiin odottamaan ensi kesää. Ilma on raikas ja ruska kaunistaa vuorimaisemaa.

Tänä viikonloppuna meillä oli ilo saada hyvä ystäväni tänne Berniin vierailulle. En todennäköisesti tule matkustamaan Suomeen ennen joulua, joten suomalainen piristys syksyyn oli erittäin tervetullut, varsinkin kun kyseessä on rakas ystävä.

Kävimme viikonloppuna Gadmenin kylässä alpeilla, koska olin jostain lukenut että se kuuluisi Sveitsin hienoimpiin kyliin. En voinut uskoa silmiäni kun pääsimme sinne, se koostui vain parista talosta, eikä kauniista kylästä ja Gadmenista voi mielestäni puhua saman lauseen aikana. Olihan kylä tietenkin hienossa paikassa vuorten keskellä, ehkä juuri sijainti olikin jutun takana. Yrtitimme myös mennä käymään Sveitsin pisimmällä riippusillalla, mutta sinne vievään kabiiniin ei valitettavasti ollut enää tilaa. Kävimme sitten toisella vuorenhuipulla itseohjattavalla kabiinilla. Tämä oli ensimmäinen laatuaan jossa olen käynyt, siinä pystyi esim. itse säätelemään kabiinin vauhtia. Aika jännää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti