maanantai 19. helmikuuta 2018

Ystävääni Nicolea moikkaamassa Hamiltonin kaupungissa


Aamulenkillä Hamiltonissa.
Asiakastapaamiseen menossa. Koko kylä oli täynnä erilaisia lehmäpatsaita.

Ystäväni Nicole asuu maatilalla. Kävimme iltakävelyllä moikkaamassa lehmiä.


Raglanin ranta







Kollegani ovat lähes aina miespuolisia, niin myös tällä kertaa
Pääsin kuin pääsinkin Palmerston North:sta vihdoin lentämään Hamiltoniin ja saavuin hotellille puolenyön aikaan. Päivä oli rankka ja väsymys oli todellinen. Jotenkin olen kuitenkin oppinut suhtautumaan näihin työmatkoihin ja pieniin vastoinkäymisiin eri tavalla kuin aikaisemmin. Vielä muutama vuosi sitten olisin menettänyt malttini kokonaan, nyt tiesin että seuraavana päivänä tuskin muistankaan tätä pientä vastoinkäymistä eikä sitä kannata ottaa liian vakavasti.

Hyvin nukutun yön jälkeen aamu valkeni taas paljon positiivisempana. Kävin juoksemassa Hamiltonin läpi kulkevaa jokea pitkin nauttien upeasta auringonnoususta ja metsän äänistä. Myöhemmin Nicole kertoi että joenvarsi on vaarallinen eikä siellä kannattaisi liikkua yksin. Onneksi ei käynyt mitään.

Kävimme vielä asiakastapaamisissa kollegoideni kanssa sekä tutustumassa omaan laboratorioomme ja toimistoomme Hamiltonissa. Tämän jälkeen Nicole tuli noutamaan minut kaupungista ja ajoimme n. 30 minuuttia maaseudulle, jossa Nicole ja hänen miehensä William asuvat. William sattui juuri nyt olemaan Sveitsissä työmatkalla, joten vietimme viikonlopun kahdestaan Nicolen kanssa. Oli ihanaa saapua maaseudun rauhaan kaiken työhälinän jälkeen. Täällä oli niin rauhallista ja hiljaista että mieli ja keho rentoutui heti. Sain oman vierashuoneen ja nukuin paremmin kuin koko matkan aikana.

Aamulla lähdin Nicolen matkassa Hamiltoniin tekemään töitä joksikin aikaa, ja lounaan jälkeen päätin ottaa uberin ja lähteä katsomaan Taru Sormusten Herrasta elokuvan kuvauspaikkaa, eli Hobbitonia. Uberkuski tiesi kuitenkin kertoa että Hobbitoniin ei pääse tutustumaan ilman opasta, ja opastetut kierrokset ovat yleensä täyteen buukattuja. Soitin siis Hobbitoniin ja tarkistin asian, ja kuski oli oikeassa, kaikki kiertueet olivat täynnä koko viikonlopun ajan. Uberkuskin suosituksesta ajoimme sen sijaan Raglanin rannalle. Päivä oli aurinkoinen ja kuuma, n. 28 astetta, joten kyllähän sitä rannallekin voisi mennä makaamaan. Ranta oli hieno ja melko tyhjä lukuisia surffareita lukuunottamatta. Surffilautoja oli myös vuokrattavana, ja olisin varmasti vuokrannutkin laudan jos minulla olisi ollut bikinit mukana.

Yleisesti ottaen pidin Hamiltonista enemmän kuin Aucklandista. Kaupungissa oli paljon pieniä kahviloita, joista sai terveellistä ruokaa ja myös todella hyvännäköisiä leivonnaisia. Myös pubi/baarikulttuuri näytti olevan kohdallaan.

Lauantaina kävimme tutustumassa Rotoruan vulkaaniseen alueeseen, siitä vielä erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti