sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Viikko Chateauformissa Italiassa


Maalasin työkaverini Christophin portretin. Ehkä minusta ei sittenkään ole taiteiljaksi. 













En ollut aikaisemmin kuullut Chateauform konseptista, mutta nyt pääsin kokemaan sen Italiassa Rooman läheisyydessä kun yritykseni järjesti vuosittaisen strategiakokouksen sellaisessa. Chateauform on erityisesti yrityksiin suuntautunut konsepti, joka tarjoaa majoituksen, kokoushuoneet, ruuat sekä aktiviteetit kaikki saman katon alla. Idea on että talosta ei tarvitse lähteä mihinkään, kaikki löytyy täältä.

Meidän Chatauform sijaitsi noin tunnin päässä Rooman lentokentältä, Italian maaseudulla. Kaikilla oli omat yksinkertaiset huoneet (ilman tv:tä), ja lisäksi talosta löytyi runsaasti yhteisiä oleskelutiloja, mm. viinibaari, olohuone, cocktailbaari, ravintola, kokoustilat, punttis, tenniskentät ym. Yhteisissä tiloissa idea on että kaikkea saa käyttää ja kuluttaa vapaasti. Cocktailbaari oli aina auki, kuin myös karkkibaari ja viinibaari, itsepalvelu periaatteella. Olohuoneessa sai soittaa musiikkia spotify:n kautta, tai käyttää talon soittimia. Tämä kaikki teki oleskelusta viihtyisää ja kotoisaa. Olo oli tervetullut heti kun astuin ovesta sisään.

Ruoka oli erinomaista, parasta mitä olen koskaan saanut missään hotellissa tai kokouksessa. Useimmiten kokit grillasivat kalaa, vihanneksia ja lihaa avotulella. Lisäksi saimme aina kotitekoista pastaa, erilaisia salaatteja sekä suussasulavia jälkiruokia. Tauoilla meille paistettiin vohveleita ja lettuja. Jäätelöä oli aina tarjolla. Onneksi pidän jonkinlaista dieettiä tällä hetkellä, muuten olisin vamasti ollut ylensyönnistä pahoinvoiva ja väsynyt.

Tulen helposti klaustrofobiseksi tällaisissa paikoissa, joissa eristäydytään normaalista elämästä moneksi päiväksi, ja alan kaipaamaan hotellin ulkopuolelle vaikka puitteet olisivatkin erinomaiset. Kävin aamuisin lenkillä ulkona nauttimassa raittiista ilmasta ja kesäisistä maisemista. Täällä kukat kukkivat ja niityt olivat vihreinä, vaikka lämpötila oli aamuisin vain n. 8 astetta. Aamulenkkeily rajoittaa myös alkoholin kulutusta mukavasti, ja jaksaminen on aivan eri tasolla päivisin kokouksissa.

Roomasta suuntasimme kollegani kanssa suoraan Aucklandiin Uuteen-Seelantiin. Viikonloppu meni lentokoneessa, onneksi sain puhuttua itselleni businessluokan lennot erittäin runsaan matkustelun vuoksi. Olen itsekin hämmästellyt että olen jaksanut niin hyvin vaikka matkoja on ollut paljon, mutta nyt olisin kyllä mielummin lentänyt kotiin. Vielä viikko konferenssia ja asiakastapaamisia, sitten tämä on ohi ja saan olla kotona ja viettää jonkinlaista normaalia elämää jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti