keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Rotoruan geoterminen alue














Lauantai oli ainoa vapaapäivä Uudessa-Seelannissa ja arvoimme Nicolen kanssa lähtisimmekö rannalle vai keksisimmekö jotain muuta tekemistä. Säätiedotuksen lupaillessa vaihtelevaa päätimme lähteä Rotoruan kaupunkiin katsomaan geotermistä aluetta nimeltä Wai-O-Tapu. Wai-O-Tapu sijaitsee noin puolen tunnin päässä Rotoruasta autolla. Paikalle kannattaa saapua ennen klo 10 aamulla, sillä Lady Knox geysir purkautuu joka aamu klo 10:15. Ihmettelin miten geysir voi purkautua joka päivä samaan aikaan, mutta sekvisikin että siihen pudotetaan hieman saippuaa joka laukaisee pintajännityksen ja aikaansaa purkauksen. Geysir purkautuisi kyllä muutenkin säännöllisesti, mutta tarkkaa ajankohtaa olisi mahdoton ennustaa.

Geysirin purkauksen jälkeen kiersimme koko geotermisen alueen. Vesistöissä oli paljon mineraaleja ja sulfaatteja jotka värjäsivät vedet mielenkiintoisen värisiksi. Erilaisia kaasu- ja höyrypurkauksia oli siellä täällä. Koko kierros kesti muutaman tunnin ja oli ehdottomasti vaivan arvoinen. En ollut aikaisemmin nähnyt mitään vastaavaa.

Geotermisen puiston jälkeen kävimme vielä Rotoruan polynesialaisessa spa:ssa kylpemässä erilaisissa lämpimissä altaissa, joilla kaikilla oli iholle ja lihaksille hyväätekeviä vaikutuksia. Otimme myös mutanaamion koko keholle, jonka pitäisi pehmentää ihoa ja tehdä siitä hehkuvan. Kaiken kaikkiaan todella rentouttava kokemus ennen pitkää kotimatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti