maanantai 5. kesäkuuta 2017

Viikonloppu Wienissä










Amsterdamista jatkoin matkaa Wieniin. Esimieheni kyseli jo lähdenkö takaisin Suomeen, mutta vielä olisi muutama muu matka edessä ennen kuin palaan Suomeen kesän viettoon. Olen käynyt Wienissä kerran aikaisemminkin, mutta sen ollessa työmatka, ei minulla juurikaan ole muistikuvaa kaupungista. Nyt oli tarkoitus kierrellä kaupoissa ja nauttia auringosta.

Wien on tunnettu hienoista palatseista, puutarhoista sekä jälkiruuista. Keskustan aluetta kiertään kehätie, jonka varrella on toinen toistaan hienompia rakennuksia. Kehätietä pääsee kulkemaan joko raitiovaunulla tai vaikkapa vuokratulla pyörällä. Me kokeilimme molempia.

Keskustasta puolestaan löytyy ostosmahdollisuuksia joka lähtöön. Täältä löytyvät kaikki luksusmerkit, mutta myös ihan tavallisia tavarataloja. Minulle tarttui mukaan uusi takki, hame, farkut sekä pari paitaa. Farkuista etenkin oli huutava pula, sillä omistin vain yhdet farkut joita pesin joka viikko. Olen tietoisesti hankkiutunut eroon vanhoista vaatteista kiihtyvällä tahdilla, ja kohta ei oikeasti ole mitään päälle pantavaa.





Yllä olevat kuvat ovat Schönbrunnin palatsin alueelta. Kävimme tutustumassa palatsiin myös sisäpuolelta, mutta sisällä ei valitettavasti saanut kuvata. Palatsin tarina oli mielenkiintoinen, etenkin jos kuninkaalliset kiinnostavat. Huoneet olivat aivan mielettömän upeat, varmasti hienoin palatsi jossa olen käynyt. Alue sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, mutta sinne pääsee kätevästi metrolla. Palatsia ympäröi Monacon suuruiset puutarhat, josta myös löytyy Euroopan vanhin eläintarha.







Sää suosi meitä tänä viikonloppuna, ja lämpöä oli jopa 30 astetta. Olimme vuokranneet airbnb asunnon keskusta-alueelta, josta kirjoitan lisää myöhemmin. Wien on iso kaupunki, varsinkin kun on tottunut Bernin pikkukaupunkiin. Ihmismäärä alkoi jossain vaiheessa rasittamaan, itse kun viihdyn paremmin hiljaisemmissa paikoissa. Onneksi asunnollamme oli kattoterassi johon pääsi välillä rauhoittumaan. Suosittelen ehdottomasti Wieniä matkailukohteena, mutta 2-3 päivää tässä kaupungissa riittää hyvin, ellet halua kierrellä museoita. Ravintolatarjonta oli myös meidän mielestä hyvä, ja hintataso ainakin Sveitsiin verrattuna erittäin huokea. Tonava-joen varrella oli lukuisia terasseja näin kesäaikaan, tosin niillä näytti enimmäkseen olevan nuorempaa sukupolvea.

Wienistä pääsin kätevästi suoralla lennolla takaisin Berniin. Se on sellaista harvinaista herkkua kun pääsee lentokentältä vartissa kotiovelle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti