perjantai 23. kesäkuuta 2017

Juhannusaaton aamu






Tänään on juhannusaatto! Täällä Sveitsissä juhannusta ei toki vietetä, joten ihan tavallinen työpäivä olisi tiedossa. Sveitsissä on vallinnut jo pidemmän aikaa helleaalto, ja lämpötilat ovat 35 asteen paikkeilla joka päivä. Juhannussäät olisivat siis kunnossa, mikäli sitä täällä vietettäisiin.

Mietin eilen edellisiä juhannuksia, ja millä tavalla sitä on tullut vietettyä. Täytyy sanoa että vuosien varrelle mahtuu monta aivan mahtavaa juhannusta kavereiden tai meidän mökeillä isossa porukassa. Aamulla lenkille, sen jälkeen uimaan ja makaamaan laiturille. Ensimmäinen siideri korkattiin heti puolen päivän jälkeen. Valmistimme salaatit tyttöjen kesken, puhuen kaikista maailman tärkeimmistä asioista samalla kun pojat virittivät grilliä. Sauna oli lämpimänä koko yön, sääntönä että nukkumaan ei mennä ennen kuin aurinko nousee uudestaan.

Tänä vuonna päätin noudattaa ainakin yhtä perinnettä, eli juhannusaaton aamun lenkkiä. Olen viime kuukaudet urheillut paljon, enemmän kuin moneen vuoteen. Siksi päätin nyt repäistä ja juosta pidemmän reitin joen vartta pitkin. Heräsin klo 5:30, laitoin lenkkarit jalkaan ja lähdin juoksemaan. Matkaa kertyi 12 km ja sen lisäksi vielä kävelyä pari kilometriä ylämäkeä takaisin kotiin. Nyt on jalat täysin poikki. Ansaitsisin nyt sen siiderin, mökkilaiturin ja parhaimpien ystävien seuran. Valitettavasti seurana on tietokone ja pian alkavat työpuhelut.

Hauskaa juhannusta kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti