lauantai 17. kesäkuuta 2017

Kylmä ja sateinen Edinburgh












Tämän viikon työmatka suuntautui Skotlannin Edinburghiin. En ole aikaisemmin käynyt Skotlannissa, joten mielenkiinnolla lähdin tutustumaan paikkaan. Lähtö oli tiistaina aamulla ja kotiin palasin eilen perjantaina. Myös tämä oli konferenssimatka, joten suurimman osan ajasta vietin konferenssikeskuksessa kuunnellen luentoja, jututtamassa asiakkaita tai seisomalla ständillä.

Iltaisin ehdimme kuitenkin tutustua kaupunkiin sekä Edinburghin linnaan. Linnassa oli myös konferenssin tervetulotilaisuus, jossa pääsimme tutustumaan linnan museoihin. Miltään varsinaiselta linnalta tämä ei ulkopuolelta näytä, lähinnä se muistuttaa vanhaa kartanorakennusta. Sijainti on kuitenkin upea, korkealla kukkulan päällä.

Minulla oli melko suuret ennakko odotukset Edinburghia kohtaan. Olen kuullut paikasta paljon hyvää, ja ajattelin että kesä on täydellinen aika tutustua kaupunkiin. Keli oli kuitenkin kolea, tuulinen ja ajoittain sateinen, mikä on kai tyypillistä tässä maassa. Bernissä olin jo ehtinyt tottua lämpimpiin ilmoihin, ja kun ei edes villapaita ja takki riittänyt varusteiksi, niin meinasi itku tulla.

Olihan Edinburghissa paljon vanhoja rakennuksia tuomassa tietynlaista tunnelmaa, mutta täytyy sanoa että kaupunki ei minua sykähdyttänyt millään tavalla. Kelillä oli varmasti oma osuutensa asiaan. Jotenkin tuntui että epämääräistä porukkaa ja juoppoja oli joka kulmassa. Paikat olivat epäkunnossa ja ränsistyneitä, hotellissa oli outo haju.

Viikon päätteeksi oli tyytyväinen kun sain palata takaisin Sveitsiin ja kotiin. Haluan kuitenkin palata tänne takaisin vielä jonain päivänä kiertämään Skotlannin maaseutua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti