perjantai 30. kesäkuuta 2017

Etelä-Ranskan Nimes ja maailman hienoin amfiteatteri


















Sunnuntaina suuntasimme auton nokan kohti Etelä-Ranskaa ja siellä sijaitsevaa Nimes:n kaupunkia. Vuorossa oli viimeinen työmatka ennen kesälomia. Onhan näitä ihan riittävästi ollutkin. Vietimme ensin pari päivää Nimes:ssä, josta jatkoimme matkaa kohti Montpellieriä.

Nimes:stä löytyi hienosti säilynyt vanha kaupunki. Kadut muistuttivat Montpellieriä, joka on mielestäni yksi mukavimmista kaupungeista jossa olen ikinä käynyt. Vanhat rakennukset olivat hyvin säilyneet, etenkin vanha Rooman aikainen amfiteatteri. Pääsimme tutustumaan amfiteatteriin oppaan avulla, joka toisti moneen otteeseen että tämä on maailman parhaiten säilynyt amfiteatteri. Nimes:n areenaa. eli amfiteatteria, käytetään edelleen härkätaisteluita varten, mutta siellä järjestetään myös konsertteja ja muita tapahtumia.

Härkätaisteluiden historia näkyi kaupungissa kaikkialla. Yhtenä iltana pääsimme tutustumaan tapas-ravintolaan, jossa tarjolla oli tapaksien lisäksi musiikkia ja tanssia. Vanha härkätaistelija kertoi omia kokemuksiaan taisteluista ja esitteli vanhoja taisteluvaatteitaan ja muita tarvikkeita.

Jos liikut täällä päin, poikkea ihmeessä Nimes:n vanhassa kaupungissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti