tiistai 17. helmikuuta 2015

Viikonloppuna Suomessa






Pidennetty viikonloppu Suomen talvisissa maisemissa on nyt ohi ja tätä kirjoittaessani istun jälleen Bernin toimistolla työn parissa. Mutta olipa ihana miniloma täynnä kaikkea kivaa. Loppujen lopuksi viikonloppuun saa aika paljonkin mahtumaan jos vain tekee hyvän suunnitelman etukäteen.

Halusimme tällä kertaa viettää vähän aikaa myös Helsingin keskustassa ja valitsimme majapaikaksi Scandicin Simonkentän hotellin. Tuntui luksukselta asua keskellä Helsinkiä, josta oli kätevä lähteä kiertelemään keskustan kauppoja, käydä kampaajalla, elokuvissa, ulkona syömässä jne. Uskoisinkin että tulemme tulevaisuudessa myös jakamaan lomamme Suomessa (ainakin talvisaikaan) niin että olemme osan ajasta keskustassa. Vaikka pääasiassa tulemme Suomeen tapaamaan perhettä ja ystäviä, kaipaan myös ihan tavallista elämää Suomessa. Sitä että voin kävellä kaupoissa ja vaikka rupatella kaupan omistajan kanssa. Tai että voin mennä ravintolaan ja lukea ruokalistan ihan suomeksi. Tai että voin mennä elokuviin jossa on suomenkielinen tekstitys. Tosin Simonkentän hotelli ei ehkä ruuhkaisan aamupalatarjoilun ja toimimattoman saunan takia tule enää kyseeseen.

Aikamoinen turvakolo tuo Suomi kyllä on. Täällä ulkomailla olo on väistämättä vähän ulkopuolinen koko ajan ja saan jatkuvasti tsempata että ymmärrän mitä ympärilläni puhutaan. Suomessa tuntuu siltä kuin kaikki olisimme yhtä Suomi-perhettä ja kaikki olisivat minun ystäviä.

Pikaloma Suomessa tuli tarpeeseen, ehkäpä hieman yllättävistä syistä tällä kertaa. Olen varmaan aikaisemminkin kirjoittanut kuinka ruokavalioni täällä Sveitsissä oleskeluni aikana on muuttunut huomattavasti. Täällä ei samalla tavalla kiinnitetä huomiota sokerin ja vehnäjauhon määrään, joista olin aina todella tarkka Suomessa. Olikin ilo huomata kuinka paljon vielä terveellisempään suuntaan koko ruokakulttuuri on Suomessa mennyt, tai ainakin Helsingin keskustassa. Pieniä Life:n ja Ruohonjuuren tapaisia myymälöitä löytyy sieltä täältä ja siihen päälle vielä smoothiebar:t. Olisipa täällä Bernissäkin yhtä paljon terveellistä ruokaa tarjolla ja yhtä helposti saatavilla!

Ostin muutaman naistenlehden Suomesta ja niitä juttuja lueskellessani muistui taas hyvin mieleen miksi olinkaan alkunperin panostanut terveelliseen ruokaan. Tämä oli hyvä herätys omaan syömiseeni. Tästä toivottavasti lisää myös täällä blogin puolella kevään aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti