maanantai 2. helmikuuta 2015

Fiiliksiä 10 kk

Kuukausi vierähti jälleen kerran ja meinasi jäädä kuukausipäivitys tekemättä. Tammikuu oli Suomessa yksi nihkeimmistä kuukausista marraskuun lisäksi, eikä se täälläkään suosikkikuukausiin lukeudu. Lunta/räntää/vettä on satanut suurimman osan kuukaudesta, vaikkakin väliin on mahtunut pari todella hienoa päivää. Vuorilla pilvien yläpuolella tätä sadetta pääsee onneksi pakoon.

Suomeen verrattuna lunta on kuitenkin ollut maassa Bernissä melko vähän. Vaikka sitä sataisi koko viikon jää sitä kuitenkin vain pariksi päiväksi maahan. Tämä johtuu korkeista päivälämpötiloista ja maan lämmöstä. Toisaalta sitä ikuista räntää maassa ei myöskään ole täällä, vaan se sulaa heti pois.

Lumisateisen yön jälkeen kaupunki on satumaisen kaunis, puhumattakaan vuorista. Kaamosmasennusta täällä ei helposti saa koska päivisin aurinko nousee täällä sen verran korkealle ettei esim. sisätiloissa tarvitse valoja päivällä.

Olen silti tyytyväinen siihen että tammikuu on ohi ja virallista talvea on jäljellä enää kuukausi. Helmikuussa on paljon mukavia retkiä ja jälleennäkemisiä tiedossa, en malta odottaa!

Plussat ja Miinukset 

+ Laskettelu, laskettelu, laskettelu

- Muu urheilu on täällä jäänyt pahasti paitsioon ja kivan kuntosalin löytäminen on vaikeaa

1 kommentti:

  1. Jee jälleennäkemiselle! Kolmen viikon päästä pääsen tsekkaamaan mestat..

    VastaaPoista