maanantai 9. helmikuuta 2015

Ensikatsaus Chamonix:n












Shoppailun jälkeen olikin hyvä suunnata rinteille sunnuntaina. Valitsimme kohteeksi ehkä hieman yllättäen Chamonix:n. Olimme ajatelleet mennä Annecyn lähellä sijaitsevaan La Clusaz:iin, mutta koska miehet olivat siellä jo yhden päivän viettäneet ja ajomatka sieltä olisi aika pitkä Berniin, päätimme kuitenkin lähteä Chamonix:n. Myös säätiedotus ja webbikamerat näyttivät pelkkää aurinkoa tänne. Tällä kertaa säätiedotus ei myöskään pettänyt, vaan aurinkoa riitti koko päivälle. Bernin keli on viime viikkoina ollut harmaa, joten aurinkoinen päivä tuli enemmän kuin tarpeeseen.

Chamonix koostuu useasta eri laskettelualueesta jotka eivät ole yhteyksissä toisiinsa, joten valitsimme sattumanvaraisesti jonkun. Valinta osui Chamonix:n keskustan vieressä sijaitsevaan Brevent-Flegeren alueeseen. Pysäköintipaikka löytyi helposti suoraan hissin vierestä ja siinä oli jopa tilaa. Yleensä uuteen laskettelukeskukseen saavuttaessa meillä voi mennä jopa tunti aikaa parkkipaikan löytämiseen sekä hissilipun ostamiseen.

Hissikapasiteetti oli suuresta kävijämäärästä huolimatta hyvä, eikä jonoja juuri päässyt muodostumaan. Alueen rinteet olivat haasteelliset pari sinistä rinnettä lukuunottamatta. Myös siniset rinteet olisivat monen muun keskuksen asteikolla punaiset ja punaiset rinteet puolestaan mustia. Irtolunta oli jonkun verran, ja tämä oli päässyt muodostamaan töyssyjä. Laskijoita oli hyvän sään takia riittämiin, ja suurin osa laskuista olikin edessä olevien väistelyä tai takaa tulevien pelkoa.

En kuitenkaan vielä laita tänne mitään sen suurempaa arvostelua alueesta, sillä meitä odottaa vielä puolen viikon loma Chamonix:ssa myöhemmin tässä kuussa. Näppituntuma kuitenkin on mitä osasin aavistaakin: tämä laskettelijoiden mekka on hyvin tunnettu ja sitä myötä myös kävijöitä riittää. Suuntaankin innolla seuraavalla kerralla myös hieman kauemmille alueilla, jotka myös toivottavasti olisivat hiljaisempia.

Edelleen Ranskan edullisempi hintataso houkuttelee: päivälipusta maksoimme täällä 48 EUR, kun se Sveitsissä voi hyvin olla lähes 80 EUR vahvasta frangin kurssista johtuen. Toisaalta, Sveitsissä myös hissit ovat olleet omaa luokkaansa, eikä näin vanhaa hissikalustoa ole ollut vielä missään. Tämä pätee moneen asiaan Sveitsissä: rahalle saa yleensä vastinetta.

Mutta lisää siis Chamonix:sta vielä myöhemmin tänä talvena. Toivottavasti säät olisivat yhtä hienot silloinkin jotta pääsemme nauttimaan hienoista maisemista ja Mont Blanc:n huipusta!

2 kommenttia:

  1. Jee-jee, hyvältä kuulostaa. En malta odottaa, parin viikon päästä nähdään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jihaa! Jep, kyllä siellä laskemista riittää moneksi päiväksi!

      Poista