maanantai 19. elokuuta 2019

Viiden päivän mehupaasto


Pitkään jatkunut vatsakipu ja väsymys ajoi mehupaastolle muutama viikko sitten. Olen tehnyt mehupaaston noin vuosi sitten menestyksekkästi, ja ajatuksissa on ollut jo jonkun aikaa tehdä tämä uudelleen. Suunnitelma oli tehdä itse vihannes- ja hedelmämehuja parin tunnin välein, ja jatkaa tätä 7 päivää. 

Parin päivän jälkeen olo oli jo huomattavasti kevyempi, ja tulevaisuudessa saatankin tehdä vain muutaman päivän paaston. Jatkoin yhteensä 5 päivää, sillä olo oli heikko ja aloin vihaamaan mehustintani viiden päivän jälkeen. Paaston jälkeen söin vielä kolmisen päivää kevyesti jotta vatsa ei ottaisi nokkiinsa.

Vatsakipu ja väsymys kyllä hävisivät, tilalle tuli pieni masennus. Sosiaalinen elämä pyörii aika aika paljon syömisen ja juomisen ympärillä. Paastolla en treenannut, kävin vain kevyessä joogassa päivittäin. Paaston jälkeen kaikki tuntui kuitenkin luksukselta, vain se että meni lounaalle kaverin kanssa oli erittäin piristävää.

Kesäaika on loistavaa paastoaikaa koska tuoreita vihanneksi on niin paljon. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!


2 kommenttia:

  1. I do daily mini-fasts everyday. From around 7:00pm to noon the following day I don't eat anything. 10% of the time I'll get hungry, 30% I don't even notice, but almost all the time I feel much better. Think clearer.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh good to hear your experiences about that! I also considered that and even tried it for some time, but with my training schedule it was just too hard to fit in. Whatever works :-) But I truly believe that there are benefits with some sort of fasting from time to time.

      Poista