maanantai 6. elokuuta 2018

Viikko mökkeillen





Lämpöaalto sen kuin jatkuu Suomessa, ja ennen lomia saattin nauttia yksi viikko mökillä yhdessä perheen kanssa. Itse olin etätöissä, mutta muu perhe lomaili, ja onnistuin myös tekemään lyhennettyä työpäivää jotta pääsin nauttimaan helteistä, uimisesta ja saunomisesta.

Päivät jotenkin aina sulautuvat yhteen mökillä ollessa. Saavuimme maanantaina veljeni perheen ja äitini kanssa, ja loppuviikosta oli enää minä jäljellä. Viimeinen ilta oli todella hiljainen kun muu porukka oli jo lähtenyt kotiin. Pidän yksinolosta ja hiljaisuudesta, mutta silti mökki tuntui kovin tyhjältä ja yksinäiseltä, ihan kuin elämä olisi siitä kadonnut ihmisten mukana.

Uimavesi oli lämmintä, varmaan lähemmäs 30 astetta. Uimme ponttoonille ja jäimme siihen ottamaan aurinkoa. Kesäpäivien parhautta. Grillasimme, minä lenkkeilin helteistä huolimatta, ja tietty saunottiin helteistä huolimatta. Kylmä suihku pihalla viilensi mukavasti. Metsä olisi varmaan täynnä mustikkaa, mutta ei tällaisilla helteillä sinne mene Erkkikään. Ampiaisia riittää tänä kesänä, myös meidän mökillä. Meidän porukasta kolmea pistettiin, ilman mitään syytä. Ampiaiset ovat aina olleet minun vihollisia, paarman piston vielä ymmärrän, mutta ampiaisia en.

Toivottavasti tarjoutuisi vielä tilaisuus mennä mökillä käymään tänä vuonna, vaikka ihan vain viikonlopuksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti