tiistai 26. kesäkuuta 2018

Pari sanaa juhannuksesta




Joku kirjoitti facebookissa että juhannus tuli ja meni, kesä oli sitten siinä ja kohta on joulu. Jotenkin on oikeasti sellainen olo että kesä alkaa olemaan ohi. Ehkä ne on ne toukokuun hienot kelit, joita nyt seurasi kylmyys. Tulee väkisinkin sellaianen olo että kesä oli nyt sitten siinä.

Juhannus oli nuoruudessa niitä suurimpia ja parhaimpia juhlia. Pakkasimme auton niin täyteen kavereita ja juomia kuin mitä se suinkin pystyi kantamaan ja lähdimme porukalla mökille juhlimaan koko viikonlopuksi. Muistoja on monia ja ne ovat upeita. Tänä päivänä juhannusjuhlinnat ovat huomattavasti hillitymppiä, olen itse ollut ulkomailla suurimman osan viimeisten kymmenen vuoden juhannuksista.

Tänä vuonna olin kuitenkin Suomessa juhannuksena ja ongelmaksi muodostui tietenkin että mitä sitä keksisi tekemistä. En jaksanut ottaa tästä sen suurempaa ongelmaa, koska mielestäni on loppujen lopuksi aivan sama mitä teen juhannuksena. Se on kuitenkin vain viikonloppu muiden joukossa ja olen aina pitänyt sitä jokseenkin huvittavana että vain sen vuoksi että on juhannus on pakko lähteä jonnekin mökille oli keli mikä hyvänsä. Kelien puolesta tämä juhannus ei poikennut muista juhannuksista, oli myrskyä, satoi ja oli kylmä.

Vietinkin tänä vuonna terveellisemmän juhannuksen kuin aikoihin. Urheilin, nukuin hyvin ja rentouduin. En tehnyt mitään hirveän poikkeuksellista tavalliseen viikonloppuun verrattuna. Tämä oli ensimmäinen juhannukseni Helsingissä, ja täytyy sanoa että nautin kaupungin hiljaisuudesta. Oli ihana kävellä Espaa pitkin juhannusaattona eikä paikalla ollut muita kuin muutama turisti. Huono puoli oli se että lähes kaikki ravintolat olivat kiinni. Löysin yhden sushi paikan johon meinasin mennä, mutta kassalta sanoivat että ruoka loppuu kesken. Ei se ole mikään ihme kun kaikki muut paikat ovat kiinni.

Ehkä kesä ei ole sittenkään vielä oli, ehkä se on vasta edessäpäin. Kohti uusia seikkailuja siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti