lauantai 11. marraskuuta 2017

Marraskuun ajanvietettä kiipeilykurssilla


Olin tänä vuonna pelännyt marraskuuta jotenkin tosi paljon. Mielessä oli varmaan viime vuoden marraskuu joka tuntui jotenkin todella vaikealta. Marraskuu on kuukausista ikävin Sveitsissä, täällä on usein sateista eikä lumesta ole vielä tietoakaan. Harrastukset jäävät vähemmälle kun vuorilla ei voi oikein vaeltaa tai pyöräillä ja laskettelukausi ei ole vielä alkanut.

Ilmoittauduin siis kiipeilykurssille Bernissä sijaitsevaan O'Bloc halliin marraskuun kaamosta paetakseni. Olen nyt kiipeillyt kesän ja syksyn aikana joitakin kertoja ja olen ollut todella innoissani tästä uudesta harrastuksesta. Pieni jännitys tuo mukavaa adrenaliinia vaikka kyseessä onkin todella turvallinen laji.

Alkeiskurssille oli minun lisäkseni ilmoittautunut 6 muuta naista. Aika yllättävää itse asiassa että kaikki olivat naisia, mutta mietin että tämä johtuu varmaan kurssin nimestä - miehet eivät ehkä halua myöntää olevansa aloittelijoita. Kurssikavereistani kaikki olivat jo kiipeilleet jonkin verran, joku oli esim. kiipeillyt 20 vuotta sitten ja halusi nyt aloittaa uudestaan, toinen oli boulderoinut ja halusi nyt alkaa kiipeilemään. Ohjaajamme oli todella taitava ja hyvä, jaksoi jopa selittää minulle erikseen englanniksi ellen ymmärtänyt jotain.

Ensimmäisellä kerralla kävimme läpi boulderoinnin perusteita sekä opimme varmistamaan toisiamme. Ensi kerralla olisi tiedossa kiipeilytekniikkaa sekä solmujen tekemistä, ja viimeisellä kerralla kiipeilemme itsenäisesti. Kurssin hinta oli mielestäni Sveitsin mittapuun mukaan todella maltillinen, ainoastaan 140 chf kuudesta tunnista.

O'Bloc on mielettömän hieno kiipeilyhalli (en kyllä ole montaa muuta nähnyt, täytyy myöntää), jossa korkein seinä on 19 metriä. Boulderointipaikkoja on viidessä eri kerroksessa, lapsille on omat alueet ja myös ulkona on sekä boulderointi että kiipeilypaikkoja. Lisäksi täällä on tosi viihtyisä kahvila jossa voi vaikka nauttia oluen kiipeilyn jälkeen. Ainoa ongelma täällä on väkimäärä, niin kuin kuvasta näkyy. Tämä muuttuu tietenkin kesällä kun tämä porukka ryntää vuorille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti