torstai 3. elokuuta 2017

Mitä pakata mukaan Karhunkierrokselle?


Karhunkierros oli ensimmäinen yön yli vaellukseni. Olen kyllä tehnyt paljon päiväreissuja varsinkin Sveitsissä, mutta aloitin rinkan sisällön suunnittelun ihan alkeista. Ennestään minulta löytyi hyvät vaelluskengät sekä lainattu rinkka. Perusvaellusvaatteita, kuten kuoritakki ja aluspaitoja olin myös ottanut mukaan Sveitsistä. Muuten kaikki olisi hankittava.

Selailin vähän muita blogeja jotta saisin jonkinlaisen ymmärryksen mitä muut ovat pakanneet tälle matkalle mukaan. Luin myös jostain että rinkan painon olisi hyvä olla korkeintaa 1/3 omasta painosta, ja että Karhunkierrokselle 18 kg:n rinkka sisältää varmasti kaiken tarvittavan.

Aloitin rinkan kokoamisen marssimalla Partioaittaan kysymään apua. Tämä ei varmasti ole se kaikkein edullisin paikka, mutta heidän apuun ja ammattitaitoon olen aikaisemminkin ollut tyytyväinen. Partioaitasta löytyi myös lista tarvittavista varusteista, joita lähdimme myyjän kanssa kokoamaan yhteen.

Partioaitan lisäksi haalin varusteita ainakin kirjakaupasta, apteekista, Intersportista, XXL:stä ja Citymarketista. Pakkasin lopulta rinkkaa lähes viikon päivät ja mietin mitä tarvitsisin mukaani. Aina kun ajattelin että nyt se on vihdoin kasassa, kuulin jostain jonkun uuden vinkin ja sitä piti lähteä vielä hakemaan.

Tässä listaa mitä lopulta otin mukaani: (ulkomuistista, jotain on voinut jäädä puuttumaan. Olen lihavoinnut ne tarvikkeet joita lopulta käytin)

- 2-hengen teltta (2.5 kg, teltan painoon kannattaa kiinnittää huomiota)
- Makuualusta (päädyin itsetäyttyvään makuualustaan, voin suositella)
- Makuupussi (comfort 5C oli hieman liian kylmä teltassa nukkuessa)
- Vaelluskengät
- Hyvät sandaalit (moni suositteli crocseja iltakengiksi, mutta minä halusin varmuuden vuoksi toiset kengät mukaan joissa myös pystyisin tarvittaessa kävelemään. Sandaalit toimivat myös hyvin sateessa jos vaelluskengät eivät ole täysin vedenkestävät)
- 2 aluspaitaa (ei puuviillaa)
- Fleece
- Kuoritakki
- Vaellushousut
- Vedenpitävät housut
- 2 vaellussukat (Falken)
- 4 urheilusukat vaellussukkien alle (laita aina tuplasukat vaelluskenkiin, vältyt hiertymiltä)
- Alusvaatteet
- Pitkä alusvaatesetti (päädyin nukkumaan tässä)
- Villasukat (olivat extraa, mutta todella mukavat yöllä ja illalla nuotion ääressä)
- Ohut pipo sekä urheilulippis
- Bikinit
- Vedenpitävät hanskat
- Buffi fleece vuorella
- Lääkepaketti: kyypakkaus, buranaa, rakkolaastareita, laastareita, sideharsoa, vitamiinit, vaseliini, vedenpuhdistustabletteja (näitä ei tarvitse, voit joko juoda vettä suoraan puroista ja keittää veden)
- Kompassi
- Kartta ja Karhunkierroksen opaskirja
- Trangia sekä kaksi kaasupulloa
- Tulitikut ja sytkärit
- Retkipyyhe
- Juomapullo 
- Hyttysverkko
- Köyttä ja teippiä
- Monitoimilinkkari 
- Vara-akku puhelimen lataukseen (Partioaitasta, latasin puhelimen 4 kertaa ja tässä oli vielä virtaa jäljellä)
- Otsalamppu (tätä ei Lapin kesässä tarvitse)
- Huulirasva ja aurinkorasva
- Roskapusseja
- Vessapaperia

Ruokaa viidelle päivälle (varaa aina vähintään yhdelle extra-päivälle ruokaa):

- Pussiruokia 8 kpl (ostin Partioaitan ja XXL:n valmiita aterioita. Maistuivat todella hyviltä, tai sitten oli vaan niin kova nälkä)
- Chia-siemeniä ja kookosmaitoa aamupalaksi
- Kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä (näitä oli reippaasti, liikaa, mukana)
- Raakasuklaata ja raakasuklaalla päällistettyjä cashewpähkinöitä
- Raakapatukoita 12 kpl
- Mysliä

Pakkasin kaiken tärkeän minigrip pussiin, kuten vaihtovaatteet, tulitikut ja kartan. Rinkan sadesuoja ei välttämättä ole vedenpitävä, joten minigrip pussit ovat hyvä varmistuskeino. Pakkasin myös makuupussin rinkan sisään, en ulkopuolelle, jotta se säilyisi paremmalla todennäköisyydellä kuivana.

Rinkan paino oli lopulta n. 18 kg. Olisin voinut karsia ruuasta reilusti, koska pussiruuissa oli niin paljon energiaa ettei snacksejä oikein jaksanut syödä. Yksi ruoka päivässä riitti myös erinomaisesti minulle. Energiantarve on varmaan henkilökohtaista, mutta juttelin parin muunkin retkeilijän kanssa, jotka myös mainitsivat ettei nälkä ole juurikaan vaivannut. Aika yllättävää, sillä raitis ilma ja liikunta yleensä lisäävät ruokahalua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti