torstai 31. elokuuta 2017

Katukonserttia ja vaellusta








Ensimmäinen perjantai Bernissä tuli vietettyä Katharinan kanssa kesän tapahtumista jutellen. Katharina oli samana päivänä palannut Grönlannin seikkailultaan, ja sain kuulla kuinka mahtava paikka se oli ollut seikkailulomalle. Grönlanti on siis nyt myös minun matkakohdelistallani. Joimme liikaa viiniä, istuimme ulkona yömyöhään ja totesimme että kesä meni jälleen liian nopeasti. Tuntui siltä kuin olisi ihan äsken ollut kesäkuu, minulla oli vielä Suomen reissu edessäpäin ja Katharinalla Grönlannin seikkailu. Johonkin se aika vain aina häviää.

Aamulla lähdimme treenaamaan, en tiedä miten se meiltä onnistui kaiken sen viinin jälkeen, mutta niin vain vedimme kunnon kyykkytreenit heti aamusta. Illalla oli jälleen viinin vuoro kun menimme katselemaan läheisen kahvipaahtimon järjestämää katukonserttia. Konsertti oli ilmainen, ja paikalle olikin tullut reippaasti yleisöä. Sveitsiläiset rakastavat kaikkia tällaisia tapahtumia.

Sunnuntaina kävimme vielä esi-Alpeilla sijaitsevalla Blauseella. Blausee on tunnettu turistinähtävyys, sillä sinne pääsee helposti autolla melkein perille asti. Paikka sopii siis hyvin myös lapsiperheille, ja heille tänne olikin rakennettu hieno leikkipaikka. Me otimme pari kuvaa Blauseesta, joka oli sininen nimensä mukaisesti, mutta ei muuten mitenkään erikoinen. Olemme nähneet vuoristossa paljon upeampiakin paikkoja. Jatkoimme vaellusreittiä Kanderstegiin päin, mutta omissa jaloissa painoi edellisen päivän viinit niin paljon että vaellus jäi tällä kertaa lyhyeksi. Lopuksi kävimme vielä syömässä, kuvasta näkyy miten onnettomia nämä sveitsiläiset salaatit ovat verrattuna niihin mitä Suomessa on tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti