sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Paleoruokia ja crossfitsaliin tutustumista





Perjantain juhlinnan jälkeen onkin tullut vietettyä terveysviikonloppua. Kävin tänään työkavereitten kanssa tutustumassa UNIK-sport crossfitsaliin Bernissä. He ovat tätä kehuneet useasti, mutta en ole vain aikaisemmin saanut aikaiseksi lähteä mukaan. Nyt oli sateinen sunnuntai eikä mitään tekemistä, joten tekosyitä olla lähtemättä ei oikein ollut. Vähän kyllä jännitti, en ole käynyt salilla säännöllisesti pariin vuoteen, ja kollegani ovat todella kovakuntoisia tyyppejä.

Itse sali oli hyvin tyypillinen crossfitsali, jossa urheillaan pääsääntöisesti vapaapainoilla sekä erilaisia apuvälineitä kuten palloja ja renkaita käyttäen. En ole varsinaisesti harrastanut crossfitiä aikaisemmin, mutta olen vielä suomessa ollessani käynyt Elixialla jossa tein pääsääntöisesti crossfit-typpisiä harjoitteita. Olen aina ollut kiinnostunut tästä lajista, mutta sopivaa treenipaikkaa ei ole vain löytynyt.

Treeni oli hyvä, ja myös ohjaajat vaikuttivat mukavilta. Sveitsinsaksaksi vedettävää harjoitusta oli vähän vaikea seurata, mutta minulle tultiin ystävällisesti selittämään liikkeet myös englanniksi kun näytin tarpeeksi pihalla olevalta. Pukuhuoneet olivat olemattomat, eikä saunatiloista tai muista voi edes haaveilla. Mutta treenaamaanhan tänne mennään, joten pääasia tottakai että se on laadukasta.

Hintaa tällaiselle treenille tulee n. 20 EUR/kerta 12-kerran lippupaketissa. Yksityistunnit maksavat noin 150 EUR/kerta, Tällaiseen harrastukseen saa siis helposti upotettua lähes 1000 EUR/kk.

Crossfitkokeilun lisäksi tänä viikonloppuna on myös tullut kokeiltua uusia paleoreseptejä. On tullut tehtyä siemennäkkileipää uudella reseptillä (äidiltä saatu), banaanimuffinsseja sekä mysliä. Siemennäkkäri on mun ehdotonta herkkua, pellillinen häviää meillä muutamassa päivässä. Näkkärin päällä maistuu kurkunviipaleet tai avokado. Mysliä tein tämän reseptin mukaan EatDrinkPaleo-blogista. Ihan kaikkia ainesosia minulla ei ollut, joten tuunasin sitä vähän. Lopputulos oli todella hyvä, ensi kerralla laitan vähän vähemmän hunajaa ja enemmän suolaa. Tämä on hyvä aamupala banaanin ja mantelimaidon kera. Banaanimuffinssit bongasin täältä, Thank Your Body-blogista. Niistäkin tuli hyvät, ja niitäkin on helppo tuunata lisäämällä takikinaan esim. mustikoita tai taateleita.

Näillä eväillä uuteen viikkoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti