maanantai 13. heinäkuuta 2015

Viikonloppu Lausannessa















Perjantaina mietimme mitä sitä viikonloppuna keksisi tekemistä. Edellinen viikonloppu meni vähän ohi sairastellessa, ja olisi tehnyt mieli tehdä jotain kivaa. Siispä päätimme varata hotellin Lausannesta ja lähteä sinne yhdeksi yöksi. Lausanne sijaitsee Geneve-järven rannalla, tunnin ajomatkan päässä Bernistä. Emme ole aikaisemmin käyneet täällä, ja lisäksi suunnitelimme menevämme molempina päivinä Montreaux:n jazzfestareille jotka järjestetään Lausannen lähellä.

Viime hetken erikoistarjouksen ansiosta saimme hienon hotellin ihan järven rannasta, joka on rakkennettu vanhaan linnaan. Hotellista käsin pääsi metrolla suoraan keskustaan, ja kävimmekin siellä alennusmyyntejä kiertämässä lauantaina. Ostoksiin kuului tällä kertaa uudet sandaalit ja uusi sormus. Kaupungin keskusta on mukavan rauhallinen kävelyalueen ansiosta, ja sieltä löytyy terasseja, putiikkeja, vanhoja rakennuksia ja historiallisia nähtävyyksiä. Nähtävyydet jäivät nyt meidän osalta välistä kuumuuden ansiosta, lähdimme aika nopeasti takaisin järven rannalla vilvoittelemaan.

Lausannesta on myös kätevä tehdä reissuja ihan Lausannen vierestä alkavalle viinialueelle. Luin jostain että tämä on Sveitsin vaiettu salaisuus, ja eihän tuolla alueella paljon turisteja näkynytkään. Pysähdyimme yhdelle tilalle nauttimaan viinejä ja harkitsimme laatikollisen ostamista kotiin. Onneksi kuitenkin näitä viinejä tuli maistettua etukäteen, eivät olleet kummoisia ja jäivät tällä kertaa ostamatta.

Teimme myös retken järven toisella puolella sijaitsevaan Evianiin Ranskan puolella, ja lisäksi kävimme tietenkin suunnitelman mukaisesti Montreaux:ssa. Kuinka paljon yhteen viikonloppuun voikaan mahtua! Nyt tuntuu siltä kuin olisi ollut pidemmälläkin lomalla, vaikka itse asiassa se loma alkaakin vasta huomenna. Pienet minilomat tekevät joskus terää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti